Cum se alege un apartament

Daca vreti sa alegeti un apartament,inseamna ca sunteti pregatiti pentru o calatorie care ar trebui sa fie atat distractiva, cat si interesanta,dar poate fi si o munca grea. Este distractiv pentru ca alegi unde vei locui, ceea ce este in general asociat cu o schimbare pozitiva, un nou inceput, cu siguranta un nou stil de viata. Este o munca grea sa strangi si sa revizuiesti din punct de vedere logistic toate informatiile care sunt necesare pentru a restrange optiunile la cateva locuinte si apoi, bineinteles, sa vizitezi fiecare dintre „finalisti” inainte de a alege apartamentul potrivit pentru tine.

Iata patru pasi simpli pentru cum sa alegi un apartament:

1. Alegeti o zona buna

Un prim pas bun este sa alegeti o zona sau o locatie in care credeti ca doriti sa locuiti. Zona dicteaza si controleaza cautarea. La urma urmei, nu poti arunca oriunde cladirea in care vrei sa te afli. Avand in vedere o locatie, limiteaza cautarea intr-un mod adesea pozitiv si productiv. Daca sunt mai multe zone care va intereseaza, este in regula si asta, dar trebuie sa stiti ca veti avea mai multe optiuni de sortat.

2. Delimiteaza ceea ce vrei

Decide ce este important pentru tine intr-un apartament.Ce tip de cladire preferi? O cladire in care poti merge pana la apartamentul tau (uneori denumita cladire de apartamente in stil gradina) sau o cladire inalta cu lift?Ai nevoie de parcare? Aflati daca parcarea este inclusa si daca este disponibila si cat costa.

Poti lua in considerare si ce trebuie sa gasesti in apropiere, fie ca este vorba de magazine, transport public, parcuri, scoli,restaurante sau altceva. Decideti cat timp sunteti dispusi sa faceti naveta.

De asemenea, trebuie sa determinati dimensiunea apartamentului in care veti locui. Unii oameni delimiteaza camerele de care au nevoie, de exemplu, doua dormitoare, o baie, bucatarie si living. Altii gandesc in termeni de metri patrati. Nu exista bine sau rau. Utilizati oricare dintre parametrii care functioneaza cel mai bine pentru dvs.. O alta caracteristica este stilul apartamentului. Preferi farmecul ciudat al unei cladiri vechi renovate? Sau exista un alt stil de apartament care ti-ar putea placea?

Dar facilitatile?

O facilitate care ar putea fi importante pentru dvs. include supravegherea de securitate 24/7 si parcare usor accesibila.Daca ai o pisica, un caine sau orice alt animal de companie, adauga asta la elementele tale obligatorii.

3. Stabiliti ce va puteti permite

Un lucru este sa stii ce vrei, dar iti poti permite?

Exista cateva instructiuni simple pentru a va ajuta sa determinati un buget realist de inchiriere. O idee ar fi sa alocati 50% din venitul dvs. de acasa pentru cheltuieli esentiale, cum ar fi chiria, telefonul, asigurarea, utilitatile si alimentele, 20% la suta pentru cheltuieli financiare si obiective precum plata datoriilor, economii si investitii si 30% pentru cheltuieli cum ar fi: calatorii, filme, cumparaturi, mese la restaurante.

4. Faceti o scanare rapida a pietei de inchiriere

Acum doriti sa aflati ce este disponibil, unde este si cat costa. Pentru a face acest lucru, alegeti un ghid local de inchiriere sau cautati site-uri web de apartamente online. Alcatuieste o lista de apartamente care ofera totul de pe lista ta de verificare.