Ce aspecte trebuie sa ai in vedere inainte de a-ti achizitiona un fond de ten

Din trusa unei femei, fondul de ten este adesea un produs cosmetic indispensabil. Insa, alegerea acestuia este deseori foarte dificila, avand credinte complet diferite fata de ceea ce face un fond de ten cu adevarat sau dificultati atunci cand ne alegem nuanta, cu atat mai mult atunci cand nu poti testa produsul.

Se mai poate intampla, de asemenea, sa te trezesti in situatia in care, in magazin pare ca fondul de ten s-a potrivit perfect. Dar odata ce ai ajuns acasa cu produsul, lucrurile nu mai sunt asa cum te-ai asteptat sa fie. In mod cert, ceva nu faci bine. Iar astazi te vom ajuta sa afli si ce, dar iti vom marturisi cateva idei despre alegerea acestuia:

Rolul fondului de ten

Mai presus de toate, atunci cand alegi un fond de ten trebuie sa stii cu precizie care e rolul sau, pentru a evita o dezamagire ulterioara.

Putini stiu de fapt ca, rolul de baza a unui fond de ten nu este sa acopere imperfectiunile ci, sa uniformizeze nuanta pielii. Acesta poate fi si principalul motiv pentru care, atunci cand alegi un fond de ten cu o acoperire foarte mare, in ideea de a-ti camufla toate imperfectiunile, acestea se vor vedea mult mai urat.

De ce sa tii cont atunci cand alegi fondul de ten

In practica, exista cel putin trei criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea fondului de ten. Primul este evident, nuanta lui.

Daca tenul tau prezinta in lumina naturala un aspect rosiatic, cel mai probabil subtonul tau este unul roz, iar fondul de ten va trebui sa aiba o astfel de tenta.

In cazul unui ten neutru, lucrurile vor fi la pol opus. Sigur, poti avea si un ten combinat, pentru care exista de asemenea formulele potrivite.

Al doilea aspect important este textura, la care poti alege intre fondurile de ten lichide si cele tip pudra. Ele pot influenta atat finish-ul sau cel de-al treilea aspect important, cat si modul in care se va simti pielea ta ulterior aplicarii lui.Ambele tipuri pot fi usor de aplicat insa, fondurile de ten cele de tip pudra vor avea un efect garantat de matifiere, ideal tenului gras, cat si un aspect mai natural, care-ti va pune frumusetea naturala in valoare. Sigur, acelasi efect il poti obtine si cu ajutorul unui fond de ten lichid la care va trebui sa acorzi o atentie mai sporita modului de aplicare.

Cat despre finish, un ten frumos trebuie sa se prezinte intotdeauna mat, nu iluminat in exces, care va oferi cu precadere impresia de ten umed, transpirat.

Dupa cum poti observa, alegerea unui fond de ten nu este deloc usoara cum ar parea la prima vedere.Un beneficiu il reprezinta si faptul ca, foarte multe magazine ofera posibilitatea de a le testa sau de a folosi o serie de filtre ce te pot ajuta sa descoperi care e cea mai potrivita nuanta pentru tine sa poti alege corect.Asa ca profita de aceste avantaje ca sa-l gasesti pe cel potrivit tenului tau.