Cum să organizezi o cină perfectă: sfaturi pentru a-ți impresiona invitații

Plănuiești să îți chemi prietenii sau familia la masă în viitorul apropiat și vrei să te asiguri că totul va ieși perfect? Atunci ar fi bine să începi încă de pe acum să organizezi cina ideală până în cel mai mic detaliu – iată câteva sfaturi care te vor ajuta în acest sens!

Stabilește meniul cu care îi vei impresiona pe invitați

De regulă, un aperitiv, un fel principal și un desert sunt suficiente pentru o cină cu familia sau prietenii, însă trebuie să te gândești la un echilibru din punct de vedere al cantității și al gustului. Optează pentru un aperitiv lejer pe care să îl servești pe niște platouri, alături de un vin fin, și concentrează-te pe un fel principal mai consistent, dar care să fie pe placul tuturor. Pornește de la carne – să fie de porc, de vită sau una dintre acele retete frigarui delicioase pe care o faci mereu? Dacă ai stabilit ce tip de carne servești, nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să alegi o garnitură care să o completeze perfect. Poți opta și pentru o salată lângă. Iar la final, un desert care să vorbească de la sine și să spună ”Ce cină reușită!”. 

Pregătește ustensilele necesare pentru gătit

Dacă ai meniul stabilit, îți va fi mult mai ușor să îți pregătești și ustensilele de care vei avea nevoie. Vei vedea că în acest fel te vei organiza mult mai bine. Așa că, dacă te-ai hotărât că vei face frigărui, scoate din cămară câteva tigai grill, dacă vrei să faci un desert cu o cremă fină, asigură-te că ai la îndemână un mixer sau un robot de bucătărie. Nu uita să îți pregătești din timp și ingredientele de care ai nevoie pentru a găti cina – în acest fel nu vei intra în panică în ziua cinei și vei reuși să te organizezi mult mai bine cu toate.

Așează masa într-un mod elegant

Nu este suficient să îți impresionezi oaspeții doar cu preparate delicioase, ci ar fi bine să îi surprinzi încă din momentul în care ajung la masă. Alege o față de masă deosebită, pune niște lumânări parfumate sau niște flori proaspete pe masă, scoate cele mai bune tacâmuri pe care le ai și vesela potrivită pentru mâncărurile gătite. Bineînțeles, nu uita nici de băutură – asigură-te că vinul se combină perfect cu felurile de mâncare și că restul băuturilor sunt reci sau la temperatura camerei (în funcție de preferințele invitaților). 

Dacă este prima ta cină organizată pentru prieteni sau familie, cu siguranță vei avea emoții. Însă vei vedea că totul va deveni mai ușor cu timpul și vei ajunge un expert în planificarea celor mai gustoase și memorabile cine.