Cum sa faci un baby shower virtual distractiv

Pe masura ce eforturile de distantare sociala se extind, din ce in ce mai multe familii petrec evenimentele importante separat. Nuntile, zilele de nastere, sarbatori precum Ziua Tatalui si da — baby showers — toate au fost afectate. Din fericire, insa, multe dintre aceste traditii nu trebuie sa fie anulate definitiv. Exista o alta optiune: intalniri online.

Si, in timp ce aceste planuri alternative ar putea parea initial a fi o dezamagire, exista cateva avantaje foarte reale in a sarbatori in acest fel.

Inainte de distantarea sociala, petrecerile pentru mamele in devenire constau adesea in familia si prietenii locali care se reuneau pentru a sarbatori frumoasa viitoare mama. Acum, avem o oportunitate speciala de a deschide acel cerc si de- ai avea toti cei dragi prezenti pentru a sarbatori, cum ar fi bunicile care poate nu au putut sa calatoreasca sau cei mai buni prieteni care traiesc in orase diferite.

Dar ce este exact un baby shower virtual? Si cum organizezi o petrecere, inclusiv oaspetii de onoare, sunt tinuti in propriile case? In mod surprinzator, nu este atat de dificil pe cat s-ar putea crede.

Incepe prin a alege un „loc”

Exista o serie de „locuri” gratuite sau cu costuri reduse pentru baby shower virtual. Cel mai popular este Zoom, deoarece poate gazdui un numar mare de „oaspeti”, in plus ofera flexibilitatea fundalurilor decorative si chiar a camerelor de relaxare pentru a face echipa pentru jocuri de petrecere. Cu toate acestea, exista o multime de alte platforme digitale care functioneaza la fel de bine, cum ar fi Google Hangouts si Skype.

Apoi, trimite invitatii formale

Invitatiile online de la companii precum Paperless Post sunt o alegere evidenta pentru baby shower virtuale, dar trimiterea de invitatii traditionale de hartie este o modalitate frumoasa de a oficializa evenimentul. Cand toata lumea este acasa si petrec atat de mult timp pe dispozitivele lor, posta este o surpriza binevenita. Pentru a mentine lucrurile fara contact si sa se miste cat mai repede posibil, poti chiar sa descarci si sa imprimi invitatii personalizate de pe Etsy.

Indiferent ce fel de invitatii trimiti, nu uita sa incluzi detalii importante, cum ar fi orice parola necesara pentru a intra la evenimentul online, orice lucruri de care oaspetii ar putea avea nevoie pentru a juca jocuri de petrecere, informatii despre registru si tinuta (petrecerea se va simti mult mai speciala)  daca oamenii isi schimba pantalonii de trening.

Si nu uita sa decorezi

Cum anume? Daca viitoarea mama are un partener, aceasta este o modalitate excelenta de a-l implica in sarbatoare. Gazda poate expedia invitatului de onoare inainte de eveniment o cutie cu accesorii festive – o esarfa, un banner, baloane si o ceasca personalizata, de exemplu.

Dar sari peste mancare

In timp ce brunch-ul este un punct focal normal al oricarui baby shower in persoana, nu este o parte standard a sarbatorilor virtuale. Este o idee buna sa le ceri oaspetilor sa aiba la indemana o bautura racoritoare pentru viitoarea mama, dar, in caz contrar, acesta este un lucru pe care il poti scoate de pe lista.

Desigur, daca vrei cu adevarat sa mergi mai presus si dincolo, poti crea consecventa oferind un rasfat si niste farfurii de hartie sau servetele tuturor oaspetilor.

Si muta atentia de la cadourile traditionale

Incurajati oaspetii pot trimite cadouri direct viitoarei mame inainte de petrecere. Alternativ, cadourile pot fi lasate la usa ei intr-un mod sigur, fara contact.

Dar in ziua petrecerii, muta atentia de la deschiderea cadourilor. De ce? Petrecerile in persoana dureaza in general trei pana la patru ore, dar cele virtuale pentru copii ar trebui sa dureze doar aproximativ o ora pana la o ora si jumatate. Pentru a profita cat mai bine de acest timp pretios impreuna, ia in considerare sa venii cu unul sau doua cadouri sentimentale de grup pe care sa le dezvalui.

Planifica jocuri si activitati suplimentare

Intrucat petrecerile virtuale ii aduna pe toti oaspetii pentru o conversatie de grup, o serie de activitati si jocuri ajuta la mentinerea fluxului si la minimizarea oricarei taceri incomode sau confuzii despre cine ar trebui sa vorbeasca in continuare.

In plus, jocurile pentru baby showers la distanta lunga sunt de fapt foarte simple, deoarece atat de multe vin ca imprimabile digitale. Gaseste ceva precum Baby Scattegories, Mommy or Daddy Said, Guess the Celebrity Baby sau Baby Trivia. Achizitioneaza fisierul digital, apoi trimite-l prin e-mail oaspetilor din timp, astfel incat acestia sa poata imprima si sa fie gata de plecare.

Alternativ, opteaza pentru ceva mai interactiv, cum ar fi Baby Charades. Imparte oaspetii in doua echipe si utilizeaza functia de chat a serviciului de apel conferinta virtual pentru a trimite mesaje fiecarui oaspete in mod individual. Oaspetii isi indeplinesc pe rand cuvantul, in timp ce restul echipei ghiceste.

In sfarsit, dar cu siguranta nu in ultimul rand, bucura-te de petrecere

Indiferent cat de meticuloasa este planificarea ta, un baby shower virtual are in mod inerent limitarile sale. Incearca sa nu te stresezi cu privire la micile erori tehnice sau alti factori care nu sunt sub controlul tau, cum ar fi un oaspete care nu a primit mesajul despre tinuta. Concentreaza-te pe ceea ce conteaza cu adevarat: in ciuda circumstantelor actuale, inca poti sa te asociezi pentru a sarbatori unul dintre cele mai pretioase cadouri ale vietii – copilul.