Ce lucruri trebuie sastii înainte de utilizarea retinolului

Alaturi de acid hialuronic, vitamina C si multe alte substante active, retinolul a capatat o popularitate ridicata in ultimii ani. Nu este suficient sa stii ca acesta poate reduce imperfectiunile sau semnele imbatranirii cum sunt ridurile, pentru a te convinge sa-l folosesti. In cazul alegerii necorespunzatoare, dar si al asocierii de-o seama cu un ten nepotrivit, efectul poate fi unul dezastruos si poate duce la iritarea pielii, la ridarea acesteia si inclusiv la o munca pe termen lung pentru a-ti recastiga increderea in sinele tau. Asadar, iata cateva lucruri esentiale despre retinol, inainte de a da curs trendurilor.

Informatii esentiale despre retinol

Categoria de uz – 25+ ani

Retinolul este un agent eficient impotriva imbatranirii piele si, cu precadere, in tratarea semnelor de imbatranire ce pot aparea in diferite regiuni ale pielii. Insa, asta nu inseamna ca orice persoana are nevoie de acesta. Media de varsta este de 25 de ani insa, cu precadere, acesta este recomandat persoanelor ce depasesc varsta de 30-35 ani, o varsta la care imperfectiunile devin cu adevarat vizibile, cand pielea isi pierde elasticitatea si fermitatea.

Se aplica seara

Un lucru extrem de important este si faptul ca, retinolul nu se foloseste niciodata ziua, datorita fotosensibilitatii acestuia. In ciuda efectului pozitiv, retinolul poate sensibiliza puternic tenul. Iar prin aplicarea acestuia seara, acesta are timp sa patrunda in piele si sa actioneze pana la aplicarea rutinei zilnice.

Nu se introduce in concentratii mari

Atunci cand folosesti retinol pentru prima data este recomandat intotdeauna sa pornesti de la o concentratie mica, intocmai pentru a te asigura ca pielea ta il va tolera pe deplin si ca nu te vei trezi cu o sensibilitate ridicata. Cea mai mica concentratie de retinol pe care o vei gasi in comert este de 0,2%.

In acelasi timp, daca tenul tau este unul sensibil si reactiv, e recomandat sa eviti intru totul introducerea acestuia in rutina caci, in mod cert, tenul tau nu va reactiona asa cum trebuie.

Obligativitatea purtarii cremei cu factor de protectie

Utilizarea de retinol vine la pachet si cu obligativitatea utilizarii unui factor de protectie. Ce se poate intampla daca nu aplici o crema sau o solutie cu protectie solara? Foarte simplu! Pot aparea iritatiile, roseata, petele pigmentare, iar sfarsitul poate fi anevoios pentru a-ti recapata sanatatea pielii. Asa ca este o conditie esentiala utilizarea protectiei solare si de mare ajutor chiar si atunci cand nu folosesti activi.

Evitarea combinarii agentilor activi

Vei gasi in comert numeroase substante care par a avea un potential asupra problemelor tale cheie. Evita insa si sa le aplici impreuna sau una peste alta (de exemplu, cu vitamina C) deoarece ele se pot inactiva si, din nou, pot cauza reactii adverse. In cazul in care acest proces este recomandat de catre un specialist, nu uita sa intrebi la ce distanta poti aplica cele doua solutii.

In concluzie, retinolul vine cu o multime de beneficii. Insa, cand nu este ales si utilizat corespunzator, acesta poate cauza multiple reactii. Asa ca asigura-te ca respecti mentiunile de azi pentru a evita neplacerile.