Bai cu apa calda: O forma sanatoasa si economica de relaxare

Baile cu apa calda dateaza de pe vremea cand romanii conduceau lumea si organizau petrecerile lor controversate pentru barbati in saune si piscine private.

In acelasi mod, grecii de atunci veneau apa intr-o asemenea masura incat o considerau o sursa de vindecare pentru toate bolile.

Desi in prezent exista mai multa campanie pentru apa rece sau calda, atunci cand faci dus, este adevarat ca temperaturile ceva mai ridicate incurajeaza relaxarea si pot fi chiar curative.

Un exemplu in acest sens sunt apele termale care, provenind din cele mai adanci straturi ale Pamantului, ies la suprafata cu inca 5 °C fata de temperatura de suprafata.

Cu toate acestea, daca nu puteti face o plimbare la aceste surse lichide de minerale, atunci merita sa stiti ca puteti recurge la bai cu apa calda acasa; nu necesita intotdeauna o cada mare.

Sa vorbim despre hidroterapie

Baile cu apa calda sunt o practica tipica hidroterapiei, care consta in folosirea lichidului vital la orice temperatura, forma sau stare ca canal in scop curativ si terapeutic pentru relaxarea sau vindecarea ranilor. In plus, cuprinde si alte discipline ale acestei stiinte naturale preventive.

Naturopatia

Este o forma de medicina alternativa care promoveaza auto-vindecarea, punand deoparte medicina conventionala.

Talasoterapie

Este o terapie care consta in folosirea oricarui mijloc sau obiect care provine din mare, adica apa, alge, namol si alti agenti marini.

Pentru a-l folosi, specialistii din aceasta ramura se asigura ca apa care urmeaza sa fie furnizata sa nu fie contaminata cu niciun fel de deseuri. De asemenea, ei evita sa ia resurse de pe site-urile din apropiere sau de unde s-au produs scurgeri de petrol.

Balneoterapie

Dupa cum indica si numele, ele au loc in statiuni balneare a caror apa poate fi rece sau fierbinte. Aceasta include masaje cu corpul apos in miscare, relaxare sau stimulare.

In plus, aceasta terapie care necesita imersiunea pacientului si poate fi efectuata atat in ​​statiunile balneare naturale, cat si artificiale, care se gasesc in statiunile balneare din intreaga lume.

Persoanele cu artrita de pe intreaga planeta, precum si cei care sufera de boli de piele si fibromialgie, urmeaza acest tratament pentru a face fata starii lor.

Fizioterapie

Consta in diagnosticarea, prevenirea si tratamentul afectiunilor simple sau cronice care implica utilizarea electricitatii, ultrasunetelor, laserului, caldurii, frigului, apei, intinderii, tractiunii, masajului, printre altele.

Care sunt beneficiile bailor cu apa calda?

Revenind la subiectul acestei practici, comunitatea stiintifica a inceput sa o ia in considerare pe baza datelor istorice, intrucat recurgerea la baile cu apa calda este o traditie care dateaza din cele mai vechi timpuri.

In plus, studiile au dovedit contributia sa la ameliorarea potentiala a inflamatiei in unele zone ale corpului, a problemelor vasculare, la imbunatatirea metabolismului si la inversarea problemelor de somn.

In mod similar, este o practica destul de ieftina, care adesea nu necesita prezenta la un centru spa sau de relaxare.

Expertii adauga ca baile cu apa calda este putin probabil sa aiba o contraindicatie. Cu toate acestea, ceea ce avertizeaza ei este temperatura de utilizat si recomanda sa nu se faca in fiecare zi.

Iata o lista de beneficii de care poti profita daca faci in mod regulat o baie cu apa fierbinte:

Imbunatateste circulatia

S-a dovedit ca apa are capacitatea de a provoca presiune fizica asupra corpului, ceea ce optimizeaza functiile inimii, adica accelereaza activitatea organului de pompare a sangelui.

In general, aplicarea unei terapii de acest tip actioneaza ca o sala de sport dar care vizeaza inima.

Ajuta la eradicarea problemelor de somn

Dupa cum am mentionat anterior, o baie fierbinte buna permite persoanei sa se relaxeze si sa lase deoparte stresul. Cand corpul ajunge la punctul sau de relaxare, este usor sa adormi si sa limpezesti mintea. Acesti ultimi doi factori sunt cheia unui somn bun.

Corp sanatos

Baile cu apa calda sunt indicate persoanelor care au suferit leziuni sau au probleme articulare. Este recomandat ca odata terminat antrenamentul, persoana sa profite de acest lucru sau sa aplice comprese.

Pierdere in greutate

De asemenea, s-a dovedit ca persoanele care sufera de diabet, fiind obisnuiti in baile cu apa fierbinte, au reusit sa-si scada si sa-si controleze nivelul de zahar. Potrivit unui studiu, pacientii care au luat sedinte de 20-30 de minute timp de 6 zile au pierdut pana la 5 kilograme pe luna.

Zero dureri de cap

Apa fierbinte ajuta la ameliorarea presiunii din vasele de sange, care este principala cauza a durerilor de cap.

Tuse si congestie

Aburul din apa fierbinte este foarte recomandat pentru a decongestiona atat plamanii cat si nasul; si pentru a elimina mucusul prezent in ambele parti.