Ce cadouri se fac de 1 Martie? 3 idei și sfaturi utile

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/pXEsx3kRuNc

1 Martie este o zi cu origini străvechi, și cu semnificații speciale la noi în țară. Sărbătoarea se referă, încă din cele mai vechi timpuri, la sosirea primăverii, ba chiar a unui nou an, în vremurile în care existau doar două anotimpuri. Mărțișorul, sau firul alb cu roșu care se poartă la încheietura mâinii în această zi, era considerat un simbol al reînnoirii și renașterii naturii, fiind oferit celor dragi pentru a le aduce speranță și noroc.

Astăzi, tot mai multă lume adaugă Mărțișorului și câte un cadou mai special, dar tot cu rol simbolic. Dacă vrei să oferi cele mai inspirate daruri iubitei, mamei, surorii tale sau chiar unei colege de serviciu, citește mai jos câteva idei și sfaturi utile, care te vor ajuta să faci cele mai potrivite alegeri cu ocazia zilei de 1 Martie.

  1. Un buchet de flori

  Un buchet de flori reprezintă oricând un gest de apreciere sau de recunoștință față de cineva. Sosirea primăverii este, însă, cel mai potrivit moment pentru a fi sărbătorită printr-o explozie colorată de arome!

  Atunci când te decizi să oferi flori de 1 Martie, vei aduce zâmbetul pe buzele oricărei doamne sau domnișoare importante din viața ta. Alege un buchet vesel și radiant cu crizanteme, Alstroemeria și gerbera pentru mama ta, în culori vii ce simbolizează căldura și vitalitatea, pentru a-ți arăta prețuirea față de cea care ți-a dat viață! 

  Dacă ești îndrăgostit, ce mod mai potrivit de a-ți exprima sentimentele decât prin intermediul unui coșulet cu design vioi, care să conțină flori vesele și delicate precum minirose, frezii și lisianthus? Ele vor aduce un plus de energie în această zi specială, fiind un mesaj plin de romantism către femeia iubită! Sărbătorește această perioadă frumoasă, a începutului de primăvară, cu un buchet viu, colorat, care să-ți exprime iubirea! 

   2. Un aranjament floral

   1 Martie, cel mai așteptat moment al primăverii, este un eveniment care se serbează negreșit cu flori, tocmai pentru a marca debutul sezonului în care totul înflorește și revine la viață. În această perioadă este important să oferi flori nu doar persoanelor foarte apropiate, ci și altor femei cu care interacționezi frecvent. 

   De exemplu, poți oferi flori de sezon, în culorile mărțișorului, celor mai bune prietene, colegelor de serviciu, partenerelor de afaceri. Cele mai  căutate sunt acum, în general, lalelele, zambilele, anemonele, freziile.

   În astfel de ocazii, poți oferi șefei, colegelor sau surorii tale un aranjament cu frezii roșii, lalele roșii și lalele albe. Un astfel de buchet se remarcă prin prospețime și aspectul deosebit, acest tip de cadou fiind un mărțișor ce poate aduce optimism și va însufleți această zi specială!

    3. Dulciuri delicioase

    Pe lângă flori sau aranjamente florale inspirate, poți completa oricând cadoul tău parfumat de 1 Martie cu un desert deosebit, oferit într-un ambalaj special.

    De exemplu, alege de la o ciocolaterie o cutie de bomboane premium, cu o colecție de câteva praline delicioase, preparate manual. Oferă un astfel de cadou rafinat unei persoane dragi, de exemplu iubita, sau de ce nu, chiar bunica ta! Ingredientele atent alese și modul în care sunt realizate astfel de produse vor crea cu siguranță noi amintiri celei care le va degusta.

    Iată, așadar, cum să alegi cele mai potrivite cadouri cu ocazia zilei de 1 Martie, pentru a aduce zâmbetul pe buze și un plus de fericire unei persoane dragi! Ține cont de aceste recomandări cu care nu vei da greș, iar astfel primăvara va fi și mai aproape!