Cand se mananca mesele? Iata momentele pentru o alimentatie sanatoasa

Se crede naiv ca intr-o dieta sanatoasa conteaza doar ceea ce mananci, in realitate stiinta dezvaluie ca si timpul in care mananci poate avea un efect decisiv asupra sanatatii corpului si scaderii in greutate. Fie ca este vorba de micul dejun sau de cina, mancatul la momentul nepotrivit duce la scaderea energiei si la cresterea balonarii si, in unele cazuri, chiar a greutatii. Sa vedem care sunt orele corecte pentru a sta la masa.

Mic dejun

Micul dejun este cu siguranta cea mai importanta masa a zilei. Sa incepi cu piciorul drept este foarte important pentru ca obtii energia de care vei avea nevoie pe parcursul unei zile intregi. Este important sa alegi un mic dejun sanatos, poate cu paine si gem de casa, dar si timpul este hotarator. Ideal este sa iei micul dejun de la 7:00 la 8:00 dimineata si in orice caz sa nu depasesti ora 10:00. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul la acel moment produce o cantitate buna de insulina si cortizol, care sunt esentiale pentru arderea mai rapida a caloriilor si pentru a produce multa energie.

Masa de pranz

Pranzul este cu siguranta o alta masa decisiva a zilei in care este foarte recomandat consumul de carbohidrati, pentru a avea aportul caloric potrivit. Cu siguranta, dincolo de ceea ce ai de gand sa mananci odata asezat la masa este sa nu mananci dupa ora 15:00. Momentul ideal pentru a lua pranzul este de fapt intre orele 12:00 si 13:00. Acest lucru este legat de o discutie despre metabolism care arde caloriile mult mai repede in acel interval orar. Trecand prea mult peste acest timp, organismul devine lenes si s-ar putea umfla si incetini pierderea in greutate la cei interesati de pierderea in greutate.

Masa de seara

Ajunsi seara, suntem adesea obositi de la serviciu si avem tendinta de a neglija putin dieta potrivita. La cina, insa, este important sa ai grija cum si cand mananci, pentru a nu merge la culcare ingreunat si a avea o digestie buna in timpul noptii. Dupa cum va puteti imagina, este mai bine sa evitati carnea rosie sau alimentele prea grele pe care in timpul somnului, organismul se chinuie sa le metabolizeze dar timpul este si el important. Servirea mesei de la 19:00 la 20:00 este cea mai sanatoasa alegere, dar, in orice caz, nu ajungeti la 23:00.