Toata lumea vrea sa aiba succes. De aceea, incercam sa crestem atat personal cat si profesional pentru a obtine rezultate mai bune.
Din pacate, creierul prefera negativitatea decat informatiile pozitive.
Studiile arata ca creierul uman se sprijina mai mult pe negativ dintr-un motiv – si anume pentru a putea fi cu ochii pe noi si pentru a ne pregati pentru orice pericol. Ca rezultat, stochezi experientele si gandurile negative in mintea ta mai repede.
A pastra acele ganduri construieste obiceiuri daunatoare, iti diminueaza progresul si te tine blocat la acelasi nivel. Aceasta negativitate din creierul tau este ca si erorile care iti blocheaza capacitatea de a gandi creativ si de a te concentra asupra lucrurilor importante.
Deci, daca vrei succes, incepe de la gandurile tale.
Viata este o chestiune de decizie. In loc sa-ti pierzi timpul in fata computerului zi de zi, investeste-l in ceva valoros. Concenteaza-te pe blocarea obiceiurilor proaste si dezvoltarea celor bune.
Iata o lista rapida de sfaturi despre cum sa schimbi un obicei prost.
1. Specifica clar ce doresti
Te-ai gandit vreodata ce vrei sa obtii peste trei ani de acum inainte?
Pentru a incepe orice calatorie, ai nevoie de o destinatie. Deci, stabileste-ti obiective specifice pentru a reusi in viata.
Identificarea obiectivelor tale este cruciala daca vrei sa-ti explorezi intregul potential. Odata ce specifici ceea ce doresti, vei fi implicat in procesul de luare a pasilor pentru a realiza ceva mic, ramanand concentrat pe obiectivul principal.
Determinarea obiectivelor tale notandu-le le face reale si tangibile. In loc sa folosesti cuvinte precum „as dori sa”, foloseste „vreu” sau chiar cuvinte la timpul prezent.
Imagineaza-ti ca ai deja ceea ce iti doresti. Posteaza-ti obiectivele intr-un loc vizibil pentru a-ti aminti de ele in fiecare zi. Poate fi perete, monitorul computerului, oglinda de baie sau orice alt loc la nivelul ochilor.
Scrierea obiectivelor tale te va ajuta sa ramai concentrat si fixat pe lucruri importante, in loc sa fii anxios.
2. Transforma fiecare esec in oportunitate
Vor exista intotdeauna provocari, asa ca este important sa cauti orice oportunitate de a creste. Oamenii cu mintea deschisa sunt concentrati pe progres si nu intra in panica atunci cand lucrurile scapa de sub control.
In loc sa se planga, ei cred ca au puterea de a visa si de a-si atinge obiectivele, indiferent de ce se intampla in jurul lor.
Ceea ce conteaza este sa nu schimbi obiectivele si sa renunti cand apar obstacole. De fapt, oportunitatile sunt peste tot. Chiar si greselile pot fi transformate in momente de invatat.
Esecurile fac parte din natura umana si, in loc sa fii deprimat, poti incepe sa inveti din ele. Fiecare greseala te va invata o noua lectie. Si fiecare lectie invatata te va apropia mai mult de obiectivul tau.
3. Extinde-ti zona necunoscuta
Ai observat vreodata cand o persoana se teme sa aiba succes? Ea face cativa pasi inainte, face progrese si chiar inainte de a-si atinge scopul, renunta.
Oamenii incetinesc pentru ca se simt mai confortabil cu trecutul lor decat cu viitorul lor.
Daca vrei sa mergi inainte si sa reusesti, trebuie sa lucrezi cu tine. A ramane la acelasi nivel nu necesita efort. Dar cand iesi in afara zonei tale de confort, te plasezi intr-o situatie provocatoare si de aici vine cresterea.
4. Gaseste oameni care sa te ajute
Indiferent cat de motivat ai fi, nu poti obtine succesul prin propriile puteri. Chiar daca altcineva nu te ajuta in mod direct, este o decizie inteleapta sa alegi cativa indivizi care sa te inspire si sa te mentina motivat.
Inconjoara-te de oameni in care poti avea incredere. Uneori, un prieten sau un mentor credincios iti poate oferi sfaturi valoroase, astfel incat sa nu fii nevoit sa inveti lectiile necesare pe calea grea. Nu subestima oamenii din jurul tau. Ei te pot ajuta sa umpli golul dintre locul in care te afli si locul in care doresti sa fii.
5. Investeste in ganduri profunde
Distragerea atentiei este o parte esentiala a rutinei noastre de zi cu zi.
In acest caz, procesele noastre de gandire sunt adesea distrase. Acest lucru poate duce la idei mai superficiale, mai degraba decat la ganduri profunde.
Dar daca mintea noastra este superficiala, care va fi viata noastra?
Fa alegerea corecta in aceasta lume distrasa, investind in ganduri profunde. Doar cateva secunde iti pot schimba intreaga viata.