5 destinații de vacanță în Grecia

Sursă foto: https://unsplash.com

Grecia se numără printre destinațiile de vacanță de top din întreaga lume, datorită plajelor sale superbe, apei de un albastru magic, dar și orașelor încărcate de farmec și istorie. Dacă îți dorești o excursie minunată la prețuri accesibile, unde poți ajunge chiar și cu mașina, atunci Grecia este alegerea perfectă pentru tine.

Am pregătit o listă cu câteva dintre cele mai frumoase destinații din Grecia pe care merită să le vizitezi cel puțin o dată în viață. Aruncă o privire și vezi unde vrei să îți planifici următoarea vacanță.

1. Atena

Dacă ajungi în Grecia, nu poți să nu vizitezi și superbul oraș antic Atena. Acolo vei putea admira numeroase monumente încărcate de istorie, precum Acropole sau Parthenonul, dar te poți distra de minune și plimbându-te pe străduțele pline de viață.

Dacă ești pasionat de viața de noapte a orașelor, te sfătuim să mergi în Plaka, un cartier unde poți găsi baruri și restaurante de toate felurile. De asemenea, pentru a te bucura de o experiență unică, vizitează și bazarul Monastiraki, unde vei putea vedea cum e să negociezi pentru lucrurile pe care vrei să le achiziționezi.

2. Salonic

Un alt oraș major al Greciei, Salonic nu dezamăgește când vine vorba de construcții istorice și de monumente care îți taie respirația. Arhitectura sa este cu adevărat impresionantă, așa că, dacă ești un fan al clădirilor de toate felurile, cumpără bilete de avion către Salonic și rezervă-ți vacanța!

3. Zakynthos

Zakynthos este una dintre insulele Greciei cele mai populare pentru iubitorii de vacanțe estivale. Fie că dorești foarte multă distracție sau iubești să te relaxezi împreună cu familia, această destinație ți se va potrivi. Te poți relaxa toată ziua pe plajă sub soarele arzător, dar poți merge și să vizitezi obiective precum parcul marin sau peșterile albastre. Dacă ești mai aventuros, poți încerca și câteva sporturi nautice.

4. Santorini

Santorini este probabil destinația specifică atunci când vine vorba de o vacanță în Grecia la malul mării. Insula este renumită pentru construcțiile tipice, cu ziduri albe și acoperișuri de un albastru azur, cățărate pe stânci de unde poți privi către mare. Aici te poți relaxa și poți petrece o vacanță romantică de vis, însă poți da frâu liber aventurii vizitând întreaga insulă pe scuter.

5. Thassos

O listă a destinațiilor grecești de top nu poate să nu includă și insula Thassos. Aceasta este deseori vizitată de către turiștii români datorită accesibilității – poți ajunge acolo cu mașina după o călătorie de aproximativ 9 ore. Thassos este populară datorită peisajului său rupt din rai și a celebrei Giola – laguna înconjurată de stânci unde poți face baie. Multe alte sporturi de apă sunt de asemenea la îndemână, precum și drumețiile în sate pitorești sau la mănăstirile din zonă.

Grecia este o țară superbă unde poți găsi orice ți-ai putea dori într-o vacanță: plaje minunate în locuri populate sau în zone mai sălbatice, orașe cu o viață de noapte bogată și clădiri și monumente încărcate de istorie. Indiferent de ce îți dorești, sigur vei găsi un loc pe placul tău în Grecia. Așadar, poți începe de pe acum să îți planifici următoarea vacanță!