Cum sa identifici abuzul verbal in cuplu

Abuzul verbal poate fi dificil de identificat și, din păcate, poate fi, de asemenea, un tip obișnuit de abuz în unele căsătorii. Nu toate cuvintele care sunt menite să facă rău sunt „cuvinte urâte”. Un stăpân al abuzului verbal îți poate afecta stima de sine, în timp ce pare să aibă grijă de tine profund. Folosirea cuvintelor pentru a pedepsi este o încercare foarte secretă de a controla și, indiferent de cât de iubitor ar putea fi soțul, abuzul verbal este greșit – și poate fi la fel de dăunător ca si abuzul fizic .  

Ce este abuzul verbal?

Ai cunoscut recent un barbat pe un site de matrimoniale si iti place de el, dar parca simti ca e ceva in neregula? Abuzul verbal este actul de a critica cu forță, a insulta sau a umili o altă persoană. Abuzul fizic este ușor identificat. Nu există nici o îndoială că, dacă ați fost lovit sau rănit de partenerul dvs., ați fost abuzat. În cazul abuzului fizic există adesea dovezi vizibile pe corpul dvs. că abuzul a avut loc. 

Abuzul verbal este diferit. Daunele sunt interne și nu există vânătăi sau cicatrici fizice – doar un spirit rănit. Deși ambele pot avea efecte pe termen lung, cum ar fi stima de sine scazuta, depresia, anxietatea și multe altele, abuzul emoțional poate fi dificil de definit fără a cunoaște semnele. Dacă sunteți îngrijorata de faptul că s-ar putea să vă confruntați cu abuz verbal, citiți mai departe pentru a afla care sunt semnele unui abuz verbal.

Semne frecvente de abuz verbal

Negativitatea

Negativitatea permanenta a partenerului tau este un semn al abuzului verbal. Unele replici sunt incontestabil abuzive, în timp ce altele vin ca încercări voalate de a face un soț să se simtă rănit. Acestea pot fi mai greu de identificat – dar aveți încredere în instinctul vostru. Agresorii verbali folosesc adesea critici constructive pentru a-și afecta negativ partenerul. Dacă soțul tău te critică în mod constant „pentru binele tău”, acesta poate fi un steag roșu. Aceasta este cea mai insidioasă formă de abuz verbal.

Folosirea criticii

Cuvintele critice, sarcastice sau batjocoritoare care sunt menite să te traga in jos (fie singur, fie în fața altor persoane) sunt un tip de abuz. Acestea pot fi comentarii despre felul în care te îmbraci, cum vorbești sau despre inteligența ta. Dacă nu sunteți sigur dacă sunteți victima abuzului verbal, cel mai probabil instinctual va spune ca sunteti. Dacă cuvintele agresorului (sau lipsa acestora) vă fac rău în mod constant, sunteți aproape sigur într-o relație abuzivă verbal. Orice comentarii care te fac să te simți inferior sau rușinat sunt adesea intenționate de către abuzator. 

Tonul ridicat 

Atunci când un soț recurge la tipete fără prea multe provocări, este posibil sa fie agresiv din punct de vedere verbal. Daca acest lucru se intampla foarte des, atunci cu siguranta sunteti victima unui abuz verbal.

Manipularea acțiunilor tale

Folosirea persistentă și intensă a cuvintelor de amenințare vă poate determina să faceți lucruri sau să acționați în moduri care vă sunt inconfortabile. Această formă de abuz verbal este obișnuită in multe casnicii sau in cazurile in care sotia cere divortul. Dacă soțul tău nu dorește un divorț, atunci acesta va spune tot ce este nevoie pentru a se juca cu emoțiile tale și pentru a te menține în căsătorie. Este o încercare de a vă face să vă conformați dorințelor lor – indiferent de ceea ce este mai bine pentru dvs., ca individ.