Obiceiurile noastre zilnice pot avea efecte majore asupra tenului nostru. În acest sens, este necesar să adoptăm atât un stil de viață sănătos și să selectăm produse de îngrijire ce conțin ingrediente benefice pentru pielea noastră. În produsele pentru rutina de îngrijire a tenului ar trebui să se regăsească ingrediente care pot îmbunătăți structura pielii, precum acid hialuronic, aloe vera, extract de ceai verde, retinol sau vitamina C.
Aloe Vera – planta magică pentru un ten sănătos
Aloe vera, cunoscută în mod obișnuit sub numele de aloe, este o plantă suculentă originară din Africa. Seva sa gelatinoasă conține diverși antioxidanți și vitamine, printre care vitamina A, B1, B2, B6, B12, C si E, și este adesea folosită în scopuri medicinale. În plus față de utilizările sale medicinale, aloe vera este extrem de benefică pentru piele.
Atunci când este aplicată local, aloe vera ajută la menținerea echilibrului pH-ului pielii, reduce inflamațiile și vindecă celulele deteriorate. Stimulează producția de colagen a pielii, menținând tenul hidratat, ajutându-l să devină mai fin și mai catifelat. Aloe vera este excelentă și pentru persoanele care se confruntă cu ten gras și lucios, dar și pentru tenul tern, mat, îmbătrânit.
Vitamina C – un antioxidant puternic
Vitamina C este un ingredient de nelipsit din rutina de îngrijire a tenului. Vitamina C este un antioxidant puternic, iar alături de betaroten, formează un duo perfect pentru tenul tău. Vitamina C acționează pentru a proteja pielea de daunele provocate de radicalii liberi, în timp ce betacarotenul ajută organismul să producă colagen, care menține pielea fermă și suplă. Poți folosi ulei de trandafir pentru ten, acesta conținând atât vitamina C, cât și betacaroten. Uleiul de trandafiri este ideal pentru tipurile de piele sensibilă care doresc să evite substanțele chimice agresive.
Extract de ceai verde – previne îmbătrânirea prematură
Extractul de ceai verde este o substanță derivată din frunzele plantei de ceai verde. Este bogat în polifenoli, flavonoide, catechine și cofeină. Numeroase studii au demonstrat efectele pozitive ale acestui extract natural asupra pielii. Extractul de ceai verde ajută la reducerea petelor roșii, umflăturilor și iritațiilor cauzate de acnee. De asemenea, oferă protecție antioxidantă împotriva razelor UV și previne îmbătrânirea prematură.
Acid hialuronic – pentru o piele puternic hidratată
Acidul hialuronic este o componentă aflată în mod natural în celulele corpului, cu rolul de a lubrifia țesuturile conjunctive. Produsele de îngrijire a pielii ce conțin acid hialuronic, folosite împreună cu vitamina C, ajută la refacerea tenului. Acidul hialuronic este cunoscut și recomandat de către dermatologi pentru capacitatea sa de a stopa efectele îmbătrânirii.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă corpul nu își mai poate suplini natural cantitatea de acid hialuronic, așadar este necesar să folosești produse ce conțin acid hialucronic, precum ser acid hialuronic sau creme. Folosit în mod regulat, serul cu acid va pătrunde în profunzimea celulelor, menținându-le hidratate. În timp, se vor observa îmbunătățiri prin eliminarea ridurilor fine, petelor și cicatricilor.
Retinol – pentru îmbunătățirea tenului
Retinolul este un retinoid, derivat din vitamina A și este utilizat pentru a îmbunătăți cicatricile rămase în urma acneei, petele, liniile fine și ridurile, dar și textura, nuanța și culoarea pielii. Practic retinoul este un puternic hidratant, crescând nivelul de hidratare al pielii.
Retinolul are o strucură moleculară mică, ce pătrunde în straturile inferioare ale pielii. Aici stimulează colagenul și elastina, proteine ce întăresc flexibilitatea pielii.
Scopul unei rutine de îngrijire a pielii este acela de a curăța tenul și de a-i regla caracteristicile de reparare. Pielea ta are nevoie de un ritual zilnic, care să conțină produse cu ingrediente benefice, pentru a te bucura de o piele fortificată, sănătoasă și luminoasă. Indiferent că utilizezi demachiat, toner, seruri, creme hidratante sau măști, aplică-le în ordinea consistenței, pentru efecte de durată.