Sfaturi pentru a preveni aparitia firelor de par sub piele!

Firele de par care cresc pe sub piele sunt cu adevarat inestetice si ne dorim sa nu ne apara niciodata. Din nefericire, indiferent de metoda pe care o folosesti la epilare, exista sanse ca firele de par sa creasca si pe sub piele. Noi iti spunem cum sa previi acest lucru!

 

Fara lama de ras

Se pare ca epilatul cu lama de ras este responsabil de aparitia a 90% din firele de par crescute sub piele. Asa ca renunta la aceasta metoda de epilare si opteaza pentru ceara sau epilator electric, care sunt mult mai eficiente si nici nu duc la aparitia atator fire de par sub piele.

 

Exfoliere

Un alt pas foarte important pe care trebuie sa il faci de fiecare data cand te epilezi este sa te exfoliezi. Fie iti achizitionezi un exfoliant din comert, fie il prepari tu acasa (crema sau gel de dus combinat cu un element abraziv precum zahar, malai, cafea). Aplici exfoliantul pe toata pielea, cu miscari circulare, masand zonele timp de 2-3 minute. Apoi clatesti bine si astepti sa te usuci natural, fara sa apelezi la prosop.

In acest fel, ceara va prinde mai bine firul de par si epilarea va fi mult mai eficienta. In plus, daca ai pielea exfoliata de celulele moarte, firele de par vor creste mult mai drept, minimizand in acest fel riscul sa creasca pe sub piele.

 

Fara hidratare

Nu este indicat sa te dai cu crema de corp inainte de epilare, mai ales daca stii ca transpiri. Ceara nu va mai adera atat de bine si nu va mai prinde firele de par, existand riscul ca acestea sa se rupa, iar apoi sa creasca sub piele. Poti aplica o lotiune speciala dupa epilare, care sa-ti hidrateze in profunzime pielea.

 

Fara spirt medicinal

Acum mult timp, se aplica spirt medicinal dupa epilare, pentru prevenirea aparitiei firelor pe sub piele. S-a descoperit insa ca spirtul nu era deloc indicat, deoarece acesta usuca si irita pielea, cauzand chiar si inflamarea acesteia.