Remedii naturiste care imbunatatesc prostata

Nu este necesar sa apelam mereu la medicamente, exista si remedii casnice care ofera multiple beneficii prostatei noastre.

A avea grija de prostata noastra inseamna a avea grija de sanatatea noastra. De aceea, trebuie sa fim constienti ca exista remedii naturiste foarte valide care pot trata unele probleme.

Pe masura ce imbatranesc, barbatii sunt constienti ca au mai multe sanse sa sufere de o prostata marita care sa conduca la infectii sau alte boli.

In acest sens, este retinut pentru cei care nu stiu, ca prostata este glanda reproductiva masculina care produce lichidul care transporta spermatozoizii in timpul ejacularii.

Acest organ glandular al sistemului genito-urinar masculin inconjoara uretra, iar marirea ei o poate strange foarte mult si prin urmare, apar problemele.

Hipertrofia si simptomele acesteia

Astfel, atunci cand prostata isi mareste dimensiunea mai mult decat in ​​mod normal se numeste hipertrofie sau hiperplazie benigna de prostata, al carei acronim este HBP.

Aceasta problema poate aparea oricand, mai ales la varste inaintate, dar nu ar trebui sa reprezinte un pericol serios atata timp cat urmam sfatul unui specialist.

Va lasam aici o lista de simptome, astfel incat sa puteti identifica daca suferiti de aceasta prostata marita si sa luati masurile pe care le considerati potrivite:

  • Picurare la sfarsitul urinarii.
  • Diverse dificultati la urinare.
  • Golirea incompleta a vezicii urinare, care retine involuntar urina.
  • Flux sau flux de urina mai slab.
  • Trebuie sa urinezi noaptea.
  • In unele cazuri, poate aparea urinare dureroasa.
  • Urina cu sange, la anumite persoane, derivata dintr-o infectie.
  • Incontinenta.

Remedii naturiste care imbunatatesc prostata

Daca aveti unul sau mai multe dintre simptomele enumerate mai sus, va puteti consulta direct cu medicul dumneavoastra de familie, care va va indruma si va va sfatui in cel mai bun mod.

Totusi, intotdeauna cu aprobarea prealabila a respectivului specialist, va lasam aici o serie de remedii casnice care, desi nu se vor rezolva, vor servi drept ameliorare pentru a va imbunatati prostata.

Pentru cei care nu stiu, sabal este un palmier american care este folosit ca tratament pentru marirea prostatei datorita extractului sau gras bogat in acizi liberi.

Se spune ca efectul sau asupra prostatei este antiandrogenic, ceea ce inseamna ca poate inhiba efectele biologice ale hormonilor sexuali masculini.

O alta planta care ne avantajeaza pentru calitatile sale este pruna africana, care are un extract cu complex lipido-sterol.

Pe de alta parte, gasim urzica, a carei radacina are proprietati de polizaharide si acizi grasi care are si efect antiinflamator.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) subliniaza ca urzica ofera ameliorarea tractului urinar inferior asociat cu hiperplazia benigna de prostata.

Castanul se remarca prin proprietatile sale antiinflamatorii, care favorizeaza dezinflamarea prostatei si reduc acea senzatie enervanta de a nu fi putut goli complet vezica urinara.

Coada-calului: Proprietatile diuretice ale acestei plante sunt perfecte pentru a facilita golirea completa a vezicii urinare si pentru a reduce durerea si simptomele pe care le poate provoca o prostata marita.

Ghimbirul este o radacina cu multiple beneficii pentru sanatate pentru organism. Dintre acestea, se constata ca este excelenta pentru tratarea afectiunilor pe care le poate suferi prostata, ceea ce se datoreaza in principal efectelor sale antioxidante si antiinflamatorii.

Aceasta lista de alimente se termina cu dovleacul, bogat in lipide, in special in acid linoleic, si are si vitamine si proteine.