5 metode eficiente care-ți fac baia sa para mai spațioasa

5 metode eficiente care-ți fac baia sa para mai spațioasa

De fiecare data cand m-am gasit in poziția de a ma muta am trait cu teroare ca o sa dau peste o baie ingusta, in care o sa ma simt ca-ntr-o conserva. Din pacate, temerea mea a devenit realitate recent, așa ca am fost nevoita sa ma gandesc la metode eficiente pentru a face acest spațiu cat mai util, dar și pentru a-l face sa para mai mare, dat fiind faptul ca mereu simțeam ca ma sufoc in el.

Așa se face ca am descoperit ca exista modalitați foarte simple pentru a da amploare camerei și pentru a face din acest spațiu imposibil unul practic și chiar placut.

Schimba ușile/cortinele de la duș cu unele prin care poți vedea

Uși transparente

Inainte aveam o perdea inchisa la culoare, prin care nu se putea vedea nimic. Desigur, imi oferea intimitate, insa m-am gandit ca nici n-am nevoie de așa ceva din moment ce stau singura. Așa ca n-am stat mult pe ganduri și am desființat-o, in favoare a doua ușițe transparente, elegante, prin care nicio picatura de apa nu poate trece. Rezultatul? Arata de parca n-ar fi acolo și asta da mai multa amploare camerei. Banuiesc ca e același efect și la o perdea transparenta, in caz ca bugetul constituie vreo problema.

Folosește-le ca spațiu de depozitare

Daca nu te bucuri de spații mici in care sa depozitezi diferite lucruri necesare in baie, atunci ia in considerare sa montezi niște ”rafturi” care sa te ajute in acest sens. Fie ca vorbim de un ”buzunar” in care sa pui diferite produse de infrumusețare, fie ca e vorba de niște rafturi de care sa atarni prosoape, ușa poate fi soluția in acest caz. Incearca!

Lumineaza corespunzator baia

Nu multa lume iși da seama ce pot face cateva lumini plasate corect. Daca ai geamuri, incearca sa nu le acoperi cu nimic. In schimb, daca ai doar guri de aerisire, atunci poți adauga lumina artificiala. Poți instala fie o lampa de perete, fie una de plafon. Exista chiar și spoturi pe care le poți monta deasupra dușului și chiar langa casa. Desigur, e vorba de unele corpuri de iluminat speciale pentru baie, care sunt adecvate pentru mediile de umezeala. Uite pe acest site mai multe astfel de modele. Nu uita, un perete luminos poate adauga accente draguțe, care fac incaperea sa para mai spațioasa!

Albul la putere

Cand vine vorba de piese decorative pentru baie incearca sa alegi unele albe. Toaleta, chiuveta, perdelele, prosoape, vopseaua, etc., toate pot da impresia ca acea incapere este mai spațioasa decat este cu adevarat. Lucrurile colorate atrag atenția la ele și reduc spațiul vizual.

Cat mai multe oglinzi

Daca baia ta are o singura oglinda și aia e mica, e clar ca trebuie sa te miști repede și sa o inlocuiești numaidecat. E cazul sa-ți iei una mai mare și chiar altele mai mici. Dar, asigura-te ca le plasezi cu gust și ca-ți sunt chiar folositoare.