Puteti imprumuta biblioteca Google Stadia a unui prieten cu o noua functie de partajare

Google a joi anuntat partajarea Families pentru serviciul sau de jocuri cloud Stadia, aducand una dintre cele mai prietenoase consumatoare ale pietelor de jocuri digitale pe platforma sa. Partajarea in familie va permite oricarui grup de utilizatori Stadia conectati prin sistemul existent de partajare a familiei Google sa utilizeze o licenta digitala pentru o achizitie de jocuri din mai multe conturi. In acest fel, trebuie sa cumparati doar o copie a unui joc pentru un parinte si un copil sau doi frati pentru a-l juca separat, cu date de salvare separate. Si intr-o miscare frumoasa, un singur cont are nevoie de un abonament Pro pentru a putea revendica jocuri gratuite si a le distribui grupului.

Google spune ca functia se lanseaza incepand de astazi si poate dura aproximativ o saptamana pentru a ajunge la toti utilizatorii. Rapoartele anterioare de la 9to5Google si Android Police au raportat caracteristica care apare in panoul de setari Stadia, inainte de Google anuntul oficial pe pagina Stadia Reddit .

Functia de partajare a familiei functioneaza prin sistemul Google Family care, printre alte functii, permite utilizatorilor Android sa partajeze aplicatii si servicii mobile pe mai multe conturi dintr-o singura gospodarie. Pare un proces oarecum complicat pentru a configura totul, dar cel mai bun mod de a incepe este prin configurarea Families Google urmand tutorialul de aici si apoi urmand pasii acestui tutorial separat aici pentru crearea unui cont Stadia pentru copilul sau familia dvs. membru daca persoana respectiva nu are deja un cont Stadia. Google spune ca va trebui sa aveti atasata o metoda de plata valida pentru a partaja biblioteca dvs.

Exista unele restrictii. Google spune ca doua conturi nu pot juca acelasi joc comun in acelasi timp, cu exceptia cazului in care ambele conturi l-au achizitionat separat sau ambii l-au revendicat ca parte a abonamentului Stadia Pro. Si daca partajati un joc pe care l-ati revendicat gratuit cu Stadia Pro si va lasati abonamentul sa cada sau il anulati, acel joc nu va mai fi disponibil pentru a fi distribuit. Desi Google spune ca orice titlu pe care il achizitionati prin magazinul Stadia este eligibil pentru partajare, iar acesta include jocuri gratuite revendicate cu Pro.

S-ar putea sa va intrebati in ce scenarii acest lucru ar fi de fapt util familiilor. Nu ar fi suficient sa aveti un singur cont Stadia pe mai multe dispozitive, mai ales daca nu puteti juca acelasi joc pe mai multe ecrane in acelasi timp?

Efectiv, Google a deschis usa aici ca prietenii sa creeze grupuri de familie si sa-si impartaseasca jocurile, in loc sa le limiteze doar la o singura gospodarie. Desi exista o multime de setari pentru a permite unui parinte sa controleze ceea ce joaca copiii folosind aceasta functie de partajare a familiei – inclusiv dezactivarea partajarii pentru anumite jocuri si stabilirea limitelor de evaluare a varstei – intelegerea implicita aici este ca nu trebuie sa faceti parte din punct de vedere tehnic aceeasi gospodarie sa profite de aceste caracteristici.

Restrictia cheie, totusi, este ca nu poti juca acelasi joc in acelasi timp, astfel incat sa limitezi cat de agresiv jucatorii Stadia incearca sa foloseasca partajarea in familie ca modalitate de a imparti costul jocurilor sau de a utiliza biblioteca unui prieten.