Nintendo Switch a fost cea mai bine vanduta consola din SUA de 23 de luni consecutive

Au fost doi ani buni pentru Nintendo Switch. Potrivit Nintendo, tableta de jocuri a fost cea mai bine vanduta consola din SUA de 23 de luni consecutive. Si conform datelor de la NPD Group, tocmai a avut cel mai bun octombrie din toate timpurile, mutand 735.926 de unitati ale Switch si Switch Lite din SUA. Compania spune ca aceasta reprezinta o crestere de 136% fata de anul trecut. Pana in prezent, Switch a vandut 22,5 milioane de unitati in SUA, iar saptamana trecuta Nintendo a dezvaluit ca peste 68 de milioane de unitati au fost vandute la nivel global . „Suntem incantati de impulsul nostru”, spune Nick Chavez, vicepresedintele vanzarilor si marketingului Nintendo of America.

Chavez pune marele octombrie al companiei la doi factori principali. Unul este o aprovizionare mai buna a stocului; in acest an, in special, a fost adesea greu sa gasesti un comutator pe rafturile magazinelor. Acest lucru a fost exacerbat doar de cererea crescuta datorita unei combinatii a pandemiei si a succesului izbucnitor al Animal Crossing: New Horizons . „Cu siguranta pandemia covida a creat mai multe oportunitati de a ramane acasa, mai mult timp de joc acasa”, spune el pentru The Verge . „Am vazut o cerere fara precedent pentru Nintendo Switch pe tot parcursul anului.”

Al doilea motiv este Animal Crossing comutatorul tematic , care a fost introdus la inceputul acestui an . „Acest lucru a revenit pe piata in jurul datei de 4 octombrie si multi oameni au fost incantati sa puna mana pe asta cat mai repede posibil”, spune Chavez. „Si vom continua sa avem o cantitate suficienta de-a lungul acestei sarbatori si pana in 2021”.

La fel ca anul trecut , Nintendo spune ca o mare parte din cresterea sa provine din adoptarea continua de catre femei si familii. „Anul acesta o mare parte din cresterea noastra a fost determinata de un aflux de femei care joaca Nintendo Switch, de mai multi copii si adolescenti care joaca Nintendo Switch, precum si de parinti”, spune Chavez. In ceea ce priveste ce hardware cumpara oamenii, el adauga ca „vedem in continuare o preferinta puternica pentru sistemul pilot la 299 USD”.

Momentul anuntului este deosebit de interesant, deoarece in aceasta saptamana a fost lansata atat PlayStation 5, cat si doua noi console Xbox de la Microsoft. Mergand in sezonul de sarbatori mereu important, va exista in mod natural o concurenta crescuta, ceea ce ar putea opri seria de 23 de luni a Nintendo. Nintendo are cateva lansari importante pentru a-si sustine vacanta – inclusiv Mario Kart Live: Home Circuit si viitoarele Hyrule Warriors: Age of Calamity -, dar compania crede, de asemenea, ca nu este neaparat in competitie directa cu Sony si Microsoft.

„Este intotdeauna interesant atunci cand noi console intra pe piata jocurilor video. Este minunat sa vezi PS5 si Xbox Series S si X intrand pe piata ”, spune Chavez. „Dar credem ca Nintendo Switch ocupa o pozitie fundamental diferita si are intr-adevar o propunere unica pentru cumparatori si jucatori.”