Pro si contra incarcatoare portabile

Din moment ce producatorii nu fac telefoane a caror baterie dureaza mai multe zile, bateriile externe au devenit esentiale din acest motiv. Nu intamplator nu lipsesc in lista noastra cu cele mai bune accesorii pentru telefonul mobil. Cu toate acestea, ca orice altceva, exista avantaje si dezavantaje atunci cand alegeti o baterie externa.

Avantajele si dezavantajele bateriilor externe

Daca ati crezut ca bateriile externe au adus doar lucruri bune in viata voastra, ma tem ca exista unele inconveniente pe care le-ati putea trece cu vederea. Dupa cum spunem, existenta dezavantajelor de a le folosi nu inseamna ca nu sunt esentiale. Totul in viata are partea sa buna si partea sa proasta! Acum sa vedem avantajele unei banci de energie:

Avantaj

Accesibile ca pret : astazi gasim baterii externe la 5 euro care cel putin dau pentru o taxa. Nu este un pret scump, asa ca oricine le poate cumpara.

Incarcare rapida : in timp au evoluat atat de mult incat le gasim deja cu incarcare rapida. Nu va trebui sa asteptati ore lungi pana cand telefonul mobil este incarcat.

Le puteti incarca oriunde : acasa, in masina, de pe laptop etc. Exista multe modalitati de a reincarca o banca de energie. Este unul dintre marile sale avantaje.

Cadou excelent : daca nu stii ce cadou sa faci unei persoane care traieste mereu inconjurata de tehnologie, vei avea dreptate cu siguranta. Cu toate acestea, este un cadou bun pentru oricine foloseste un smartphone, deoarece bateria ne scurge pe toti foarte repede.

Dezavantaje

Greutatea si volumul : adevarul este ca bateriile externe subtiri si usoare sunt mult mai scumpe. Ceea ce face ca majoritatea utilizatorilor sa se multumeasca cu bateriile care ocupa mult si au o greutate excesiva.

Deteriorarea bateriei smartphone-ului : utilizarea acestuia intotdeauna pentru a incarca un telefon mobil chiar si atunci cand acesta este la incarcarea completa a bateriei ar putea provoca daune. Si mai mult daca nu este cel mai recomandat pentru telefonul dvs. mobil. Folositi-o numai atunci cand este necesar.

Feriti-va de supraincalzire : sunt sensibili la temperaturi ridicate si fiti foarte atenti daca il lasati sa se incarce ore in sir pe pat sau pe canapea.

Desi are dezavantaje, trebuie spus ca o banca de putere este o achizitie fantastica si ca, daca ai un telefon mobil, ai nevoie de el. Chiar daca petreceti toata ziua acasa. Este intotdeauna bine sa ai baterie suplimentara. Ce parere aveti despre acest gadget?

Incarcatoarele solare sunt o noua tendinta in ceea ce priveste dispozitivele de incarcare. Sunt echipate cu senzori fotovoltaici si functia lor principala este de a transforma lumina soarelui in electricitate . Acestea ar putea fi considerate complementare bateriilor portabile, deoarece acestea din urma includ de obicei aceasta functie.

Ele sunt de obicei in forma de ardezie, deoarece sunt compuse din celule fotovoltaice sau celule solare. Sunt fabricate din material semiconductor, in majoritatea cazurilor siliciu. Acest material permite o eficienta optima in comparatie cu alte materiale semiconductoare.

Odata ce particulele de lumina solara, numite fotoni, intra in contact cu electronii siliciului, exista o transmisie de energie. Apoi, siliciul elibereaza electroni si nu mai ramane decat sa-i canalizeze pentru a obtine electricitate.

In timp ce bateriile externe si portabile sunt mult mai cunoscute, incarcatoarele solare se lupta sa-si gaseasca locul in randul consumatorilor, din cauza ignorantei cu privire la performanta, a economiilor reale pe termen lung si a impactului mai mic asupra mediului decat aceste tipuri de. dispozitivele se pot lauda.

Desi utilizarea sa este limitata la zonele insorite, poate deveni esentiala in situatii precum petrecerea noptii intr-un camping, in timpul vacantelor si, sau in regiuni geografice cu densitate forestiera mare, unde sursele de hrana sunt rare.