Gradini moderne: idei pentru renovarea terasei

Gradinile moderne, functionale si estetice, moderne isi reinnoiesc culorile si materialele pentru a crea spatii minimaliste, mai confortabile si armonioase.

Ultimele tendinte in materie de decor dedica un loc special gradinilor moderne , din ce in ce mai integrate in estetica generala a casei. In design, abunda iarba, tufisurile si florile colorate, cu pariuri minimaliste si plante si ghivece originale si aratatoare. Iata cateva idei si sfaturi pentru a va transforma spatiile verzi in locuri elegante si super cool.

Design modern de gradina

Decorarea moderne gradini se caracterizeaza prin a fi destul de simplu si fara excese. Cai de piatra, fantani simple, fotolii cu design de camera de zi, mese joase, ghivece de flori si o gama larga de optiuni de iluminat sunt puse in joc pentru a realiza propuneri in care formele geometrice si contrastele de culoare capata importanta.

In gradinile in stil modern, calitatea depaseste cantitatea: plantele sunt de obicei putine, dar luxuriante si spectaculoase. In general, se acorda mai multa atentie materialelor si arhitecturii decat vegetatiei abundente pentru a obtine un spatiu minimalist, organizat si armonios.

Liniile drepte si formele geometrice

Decorarea moderna a gradinii se caracterizeaza prin contopirea formelor si obiectelor actuale cu alte clasice si a elementelor naturale cu fantani, mobilier sau fotolii.

O resursa utilizata pe scara larga in acest tip de design este utilizarea grilelor si a modelelor de linii drepte, curbe sau forme geometrice repetate, combinate cu pavarea cailor sau a zonelor specifice parcului.

Este intotdeauna important ca spatiul sa pastreze un aspect armonios si conectat la natura. Din acest motiv, liniile care sunt trasate cu mobilierul sau elementele arhitecturale la decorare trebuie sa fie pure si netede.

Pardoseli sau carari pavate

Daca sunteti in cautarea ca gradina dvs. sa devina un spatiu modern, incorporarea pardoselilor pavate, cararilor sau cararilor este cheia. Exista multe optiuni si stiluri: puteti alege de la placi si pietre naturale la ceramica sau lemn.

Nu vorbim despre amplasarea podelelor sau cailor in tot parcul, ci despre crearea de cai care se intersecteaza, care servesc la comunicarea diferitelor zone ale curtii si la colaborarea la formarea liniilor si a spatiilor organizate.

Alegeti vegetatia cu frunzis mult

Plantele unei gradini moderne ar trebui sa fie putine si cu frunzis abundent. Ideea este de a plasa vegetatie izbitoare, cu multe frunze si culori puternice, care ajuta la crearea texturilor, a vioiciunii si a contrastului.

Iluminatul este cheia

Noaptea, este foarte important ca gradina dvs. sa fie intotdeauna bine luminata. Asezati reflectoare sau felinare exterioare care lumineaza mobilier, pereti, spatii sau plante specifice.

Lampile cu energie solara si ghirlandele de tot felul sunt foarte la moda si ajuta la crearea unor medii calde si primitoare. Acelasi lucru este valabil si pentru torte.

In timpul zilei, daca parcul dvs. nu are mult soare, evitati peretii inalti si pergolele pentru a profita de lumina naturala. O alta idee buna in aceste cazuri este de a incorpora mobilier si podele albe.

Mobilier pentru terase moderne

Pentru ca mobilierul din gradina dvs. sa creeze un spatiu minimalist, acestea trebuie sa fie simple si sa aiba linii simple. Nu uitati niciodata: daca cautati un decor modern, mai putin este mai mult

Incercati sa creati un spatiu utilizabil cu scaune originale, elegante si confortabile, care sa adauge modernitate si spatiu. Amintiti-va ca lampile, pernele si ghivecele de flori va pot oferi acea atingere moderna perfecta de care are nevoie decorarea terasei.

Ce materiale sa folositi intr-o gradina moderna

Gradinile cu pietre , beton, ceramica, lemn, caramida si pietris sunt cele mai comune resurse atunci cand ne gandim la modele moderne. De asemenea, sticla si metalul pot servi drept complement bun.

Unde sunt plasate aceste materiale? Pe podele, structuri, elemente decorative, ghivece de flori si / sau pereti de acoperire si chiar pe mobilier.

Culori pentru gradinile moderne

Adaugarea de sunete puternice si vibrante este o modalitate excelenta de a avea o gradina moderna si actualizata. Rosu portocaliu, verde lime si roz intens sunt optiuni bune de combinat cu gri, alb sau lemn si realizeaza un spatiu care nu este foarte ocupat, dar, in acelasi timp, distractiv si placut.

Cum sa o faca? Adaugati niste mobilier si ornamente care, fara a se ciocni cu designul general, atrag atentia pentru culorile lor stralucitoare si izbitoare.

In cele din urma, ceva care castiga teren in curtile si exteriorurile moderne sunt livezile organice si gradinile verticale. Se integreaza foarte bine, sunt divine si te pot ajuta sa ai grija de sanatatea ta si sa economisesti bani recoltand propriile legume acasa.