Piatra prețioasă roșie aprinde scânteia! Granatul – nestemata îndrăgostiților

În zilele noastre, toată lumea știe că pietrele prețioase pe care le purtăm au o influență asupra noastră. Fie că vorbim de efecte asupra minții, corpului, sau spiritului, nestematele sunt benefice în majoritatea cazurilor. Granatul se numără printre cele care acționează asupra vieții noastre amoroasă. În acest domeniu, energiile din jurul nostru au un rol important în realizarea conexiunilor. Tocmai de aceea, cei de la Bijuterii TV pun la dispoziție o colecție variată de bijuterii cu pietre prețioase, pentru ca românii să se poată bucura de efectele acestora, iar granatul se află printre nestematele vedetă!

Granatul – istoria sa

Cunoscut mai ales pentru culoarea roșie intensă, granatul a fost apreciat din cele mai vechi timpuri. Arheologii au descoperit bijuterii cu granat în sarcofagele faraonilor și au concluzionat că reprezentau un simbol al puterii și al bogăției încă din Egiptul Antic. 

Cu semnificații și în cultura celtică sau în cea aztecă, granatul a atins un potențial maxim în anii 1870. Atunci, culoarea stridentă și strălucitoare a pietrei prețioase roșii era aleasă deseori pentru că ajuta la aspectul de lux al bijuteriilor, menite să capteze atenția prin eleganța lor.

De-a lungul timpului, granatul și-a păstrat popularitatea, iar în prezent se numără printre cele mai populare pietre prețioase din lume!

Granatul – numele și semnificația sa

Se spune că rădăcinile denumirii de “granat” provin din limba latină, unde granatus înseamnă semințe. Asemănarea se datorează formei, dimensiunilor, dar mai ales culorii cristalelor de granat, cu un aspect identic semințelor de rodie.

Mitologia greacă oferă o seminifcație deosebită granatului. După ce zeița Persefona a fost capturată de Hades în infern, ea se putea întoarce la viața ei doar dacă nu mânca nimic pe acel tărâm. Ispitită fiind de rodiile din jurul său, a ales să guste câteva semințe, iar pentru fiecare dintre cele mâncate a primit o zi în plus de petrecut în tărâmul întunecat.

În amintirea acestei legende, granatul a devenit piatra prețioasă care simbolizează întoarcerea unei rude sau a unui prieten în viața ta. De aceea, bijuteriile cu granat se pot oferi celor care călătoresc mult, ca talisman protector, sau unui prieten cu care îți dorești să te revezi cât mai curând.

Granatul și conexiunea cu iubirea

Granatul este considerată piatra pasiunii, a îndrăgostiților. Experții Bijuterii TV spun că elementul fundamental care stă la baza acestei nestemate este focul, motiv pentru care este o piatră care îndeamnă la intensitate și dinamism.

Poți purta bijuterii cu granat pentru a-ți găsi curajul necesar de a face primul pas spre persoana pe care ți-o dorești. Această piatră prețioasă îți va crește încrederea în propriile forțe și te va ajuta să ajungi în situații în care să îți exersezi abilitățile de comunicare cu un potențial partener.

Dacă ești într-o relație, granatul te va ajuta să eviți monotonia. Poate simți că focul dragostei nu mai arde ca la începuturi și că ai nevoie de ceva care să reaprindă scânteia. Atunci, puterile acestei pietre prețioase de a reporni iubirea pasională din relația voastră îți pot fi de mare ajutor. 

În dragoste, curajul și sinceritatea sunt importante pentru o relație de succes, iar atunci când porți bijuterii cu granat, ești înzestrat cu aceste două calități. Vei putea descoperi gândurile care te frământă și vei avea curaj să le împărtășești sincer cu partenerul. De asemenea, vei fi inspirat să găsești o soluție pentru ca relația voastră să avanseze!

Pe scurt, granatul poate fi un factor care să te scoată din zona de confort, pentru a te face mai fericit cu situația ta amoroasă!

Chiar dacă nu mai este la fel de cunoscut în ziua de astăzi, granatul se menține în topul celor mai căutate pietre prețioase. Frumusețea sa, alături de efectele asupra purtătorilor au fost mereu motivele pentru care această nestemată și-a păstrat statutul. 

Accesoriile cu granat au un farmec aparte, iar pe Bijuterii TV poți găsi zeci de astfel de bijuterii, la diferite prețuri. Alege-ți accesoriul preferat și nu mai sta pe gânduri! Comandă astăzi!