Inginerul roman castiga concursul MIT pentru inventarea mastii de fata de inalta tehnologie

Mastile au devenit din ce in ce mai importante in acest an si multe companii au inceput sa produca masti, concentrandu-se asupra lor, fie la moda, fie ultra-eficiente impotriva virusilor.

O noua masca anti-Covid-19 cu aspect futurist, proiectata de un inginer roman, a castigat recent premiul cel mare la un concurs organizat de MIT Media Lab. MIT a organizat un concurs care a cerut inginerilor sa creeze masti de fata si echipamente de protectie ca raspuns la pandemie.

Numele inginerului este Burzo Ciprian si a inventat o masca minimalista care este transparenta si care este prietenoasa cu societatea. Cu toate acestea, cea mai importanta caracteristica este ca detecteaza particulele Covid-19 din mediu cu ajutorul unui biosenzor. Senzorul este, de asemenea, conectat la smartphone printr-o aplicatie.

Senzorul urmareste agentii patogeni din aer, apoi colecteaza datele si mapeaza alte persoane din jurul tau. Apoi, calculeaza riscul de infectie cu coronavirus. Burzo Ciprian a remarcat:

Conectarea mastii cu smartphone-ul nostru este o optiune reala pentru viitor. Ar trebui sa stim cine este infectat in zona noastra si sa fim informati pe smartphone-ul nostru despre ceea ce a detectat biosenzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar cateva dintre optiunile care vor aparea cu siguranta in masca viitorului.