Inginerul roman castiga concursul MIT pentru inventarea mastii de fata de inalta tehnologie

0
37

Mastile au devenit din ce in ce mai importante in acest an si multe companii au inceput sa produca masti, concentrandu-se asupra lor, fie la moda, fie ultra-eficiente impotriva virusilor.

O noua masca anti-Covid-19 cu aspect futurist, proiectata de un inginer roman, a castigat recent premiul cel mare la un concurs organizat de MIT Media Lab. MIT a organizat un concurs care a cerut inginerilor sa creeze masti de fata si echipamente de protectie ca raspuns la pandemie.

Numele inginerului este Burzo Ciprian si a inventat o masca minimalista care este transparenta si care este prietenoasa cu societatea. Cu toate acestea, cea mai importanta caracteristica este ca detecteaza particulele Covid-19 din mediu cu ajutorul unui biosenzor. Senzorul este, de asemenea, conectat la smartphone printr-o aplicatie.

Senzorul urmareste agentii patogeni din aer, apoi colecteaza datele si mapeaza alte persoane din jurul tau. Apoi, calculeaza riscul de infectie cu coronavirus. Burzo Ciprian a remarcat:

Conectarea mastii cu smartphone-ul nostru este o optiune reala pentru viitor. Ar trebui sa stim cine este infectat in zona noastra si sa fim informati pe smartphone-ul nostru despre ceea ce a detectat biosenzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar cateva dintre optiunile care vor aparea cu siguranta in masca viitorului.