Păstrează-ți creierul într-o formă maximă cu aceste 7 alimente

Te simți uneori blocat și pare că gândurile tale nu sunt foarte clare? S-ar putea ca una dintre cauze să fie chiar alimentația. Deși mulți oameni nu asociază alimentele cu o funcție bună a creierului și nu acordă o atenție deosebită acestora, de fapt, anumite alimente chiar sunt capabile să ofere extrem de multe beneficii sănătății noastre.

Așa cum unele alimente pot dăuna, pur și simplu corpului nostru, altele în schimb pot stimula sau echilibra starea de funcționare a organismului nostru. 

Iată 7 alimente recomandate pentru sănătatea creierului. 

Ouăle

Unele dintre cele mai bune alimente pentru creier sunt ouăle, pentru că sunt bogate în colină și vitamina B, nutrienți esențiali pentru buna funcționare a creierului nostru. 

Deficiența de vitamina B  poate duce la demență și depresie, astfel că, consumul de ouă ajută, inclusiv la stabilizarea dispoziției dar și la memorare. 

Avocado

Avocado este o sursă excelentă de grăsimi nesaturate sănătoase, iar atunci când acestea sunt consumate, pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale. 

Foarte multe studii au demonstrat faptul că hipertensiunea arterială poate duce la un declin cognitiv. 

Cu toate că gustul avocadoului nu este pre referat de oricine, acesta se poate prepara în multe variante și are și alte beneficii pentru sănătate, nu doar pentru creier. 

Peștele gras și fructele de mare

Chiar dacă nu ești fac pește gras, precum somon, ton, hering sau butterfish iar fructele de mare nu te încântă în mod deosebit, poți găsi variante de a le găti precum risotto cu fructe de mare, care cu siguranță ți se vor părea delicioase. 

Peștele și fructele de mare sunt bogate în Omega 3 și ajută la construirea membranelor celulelor din creierul nostru. În plus, Omega 3 sunt asociați și cu creșterea fluxului sanguin în creiere. 

Ciocolata neagră

Pare greu de crezut, însă ciocolata neagră nu doar că te ajută în dietele de slăbit dau este excelentă și pentru stimularea funcției creierului. 

Cacaoa conținută în ciocolata neagră conține flavonoide, care sunt practic un antioxidant foarte important pentru creier. 

Aceștia combat bolile asociate funcției creierului dar și declinul cognitiv legat de vârstă. 

Cucurma sau trumericul

Folosit foarte des în bucătăria asiatică, acest ingredient este plin de antioxidanți puternici care au și proprietăți inflamatoare. 

Din anumite studii s-a observat că turmericul ajută inclusiv la creșterea de noi celule în creier, că ajută la îmbunătățirea memoriei și poate reduce, chiar și depresia. 

Îl poți folosi atât în preparatele culinare cât și în ceaiuri sau alte tipuri de băuturi precum turmeric latte. 

Alunele

Alunele sunt pline de mieneale și vitamine esențiale pentru organismul nostru, precum resveratrol și vitamina E. Vitamina E ajută la susținerea memoriei în timp ce resveratrolul este un antioxidant  natural puternic care protejează creierul împotriva bolilor neurologice dar previne, inclusiv și inflamația. 

Înlocuiește alunele cu alte tipuri de gustari nespirtoase precum chipsurile și vei avea parte de extrem de multe beneficii. 

Broccoli

O legumă destul de puțin consumată, ajută la stimularea funcției creierului datorită conținutului ridicat de Vitamina C și flavonoide. Aceștia au un rol important în sănătatea generală a creierului nostru. 

Dacă nu ești fan al gustului de broccoli alege să îl consumi cu sosuri de brânză , în rețetele de spaghete sau alături de alte legume.