Ce cadou de casă nouă să alegi? 4 idei

O casă nouă reprezintă pentru cei mai mulţi proprietari investiţia vieţii. Bucuria acestei realizări este atât de mare încât dă naştere unei petreceri la care sunt invitaţi cei mai apropiaţi prieteni. Prezenţa la un astfel de eveniment implică şi oferirea unui dar, chiar dacă este simbolic. De multe ori însă alegerile neinspirate duc la oferirea de obiecte inutile, care riscă să aglomereze debaralele casei încă din primele zile. Ca să nu ajungi într-o astfel de situaţie, îţi prezentăm cele mai noi idei de cadou de casă nouă, deopotrivă utile şi plăcute.

O floare naturală

Plantele te ajută să transmiţi mai uşor un mesaj de apreciere la adresa cuiva. Fiecare soi de floare are o poveste care poate fi folosită într-un anumit context. Cu un minim efort de documentare vei putea alege floarea potrivită în funcţie de relaţia pe care o ai cu proprietarul noii case. Oferta este atât de diversă încât acoperă orice stil sau gust. Plantele vii înseamnă viaţă, necesită grijă şi îmbunătăţesc vizibil atmosfera din camerele în care sunt amplasate. Unele au nevoie de lumină, altele preferă întunericul dar sunt iubitoare de apă şi pot fi amplasate în medii umede.

Jocuri de societate

De îndată ce te muţi într-o nouă casă îţi vine greu să mai ieşi în oraş. Preferi să te bucuri de propria locuinţă împreună cu familia sau prietenii. Pentru ca atmosfera să fie plăcută indiferent de moment este nevoie de o serie de instrumente ajutătoare. Oferirea unui joc de societate poate fi motivul care reuneşte mai mulţi participanţi în jurul aceleiaşi mese până târziu în noapte. Un astfel de cadou îţi asigură şi alte viitoare invitaţii pentru jocuri şi amintiri plăcute în compania gazdei. Există atât de multe tipuri de jocuri încât îţi va fi practic imposibil să nu găseşti unul pe gustul grupului vostru de prieteni.

Aparat de aromaterapie

Există anumite daruri care arată nu doar preţuirea de care se bucură primitorul în ochii tăi, ci şi grija pe care o manifeşti pentru el. Din categoria produselor de wellness pentru casă, aparatele de aromaterapie sunt o alegere excelentă. Atunci când oferi un difuzor cu arome parfum pentru casă îţi dovedeşti preocuparea atât pentru împrospătarea atmosferei dintr-o încăpere, cât mai ales pentru starea de bine a persoanelor din casă. Difuzarea de uleiuri esenţiale se poate face pentru orice moment al zilei şi pentru orice condiţie fizică şi psihică. Aparatele eliberează discret mirosuri naturale şi odată cu ele toate beneficiile plantelor din care au fost extrase.

Un vin bun

Există mai multe argumente pentru care vinul reprezintă cadoul perfect. Din cele mai vechi timpuri, vinul a fost asociat cu licoarea zeilor şi a regilor. Cu cât se învecheşte, cu atât devine mai bun. La nivel de sugestie de prezentare şi ambalaj, o sticlă de vin împachetată într-o cutie din lemn gravată devine o veritabilă bijuterie. Culoarea, gustul, soiul de struguri şi mai ales zona geografică din care provine sunt tot atâtea motive prin care te poţi apropia de preferinţele persoanei care îl primeşte. Nici măcar nu trebuie să-ţi pui problema cu privire la preferinţele culinare sau în materie de băutură ale primitorului. O sticlă de vin bun îşi găseşte oricând utilitate într-o casă.

Oferirea unui cadou de casă nouă nu ar trebui să se transforme în îndeplinirea unui ritual. Sau mai rău în biletul de intrare la o petrecere la care ai fost invitat. Alocă puţin timp de documentare, gândeşte-te la câteva caracteristici unice ale proprietarului şi dăruieşte ceva util. Valoarea obiectului în sine cade în plan secund, importantă este amprenta pe care i-o oferi.