Motive pentru care ar trebui sa incepi sa alergi

Intelegem ca gasirea unei activitati care sa va amuze, sa va motiveze si sa va mentina entuziasmati si dornici de intoarcere depinde de atat de multi factori pe cat exista fatete ale personalitatii dvs., dar tocmai din acest motiv sugestia noastra de a alerga este ideala. Asadar, pentru fiecare intrebare pe care o aveti, avem motive foarte bune pentru a decide sa incepeti sa alergati.

Primul pas

Inceperea unei rutine de exercitii este foarte usoara, lucrul cu adevarat dificil este sa-l mentii in timp: vrei sa fii sanatos si sa-ti imbunatatesti aspectul, dar pur si simplu nu gasesti ce sa faci pentru a incepe sa te misti sau mai rau, ai incercat totul si nimic nu a functionat pentru tine.

Cel mai dificil lucru de realizat pe calea catre o schimbare semnificativa in viata ta, indiferent de domeniu, pe langa luarea deciziei de a o face, este sa faci pasul initial. In lumea alergarii, este literalmente tot ce trebuie sa alergi: fa primul pas.

Probabil atunci, nu toti vom gasi imediat sportul vietii noastre, dar trebuie sa incepeti la un moment dat si nu, nu este niciodata prea tarziu. Stim motivele exercitarii pe de rost si astazi nu va vom tine prelegeri. Ceea ce vom face este sa calmam acele indoieli care ataca intotdeauna chiar inainte de a incepe sa alerge.

Indoielile voastre, motivele noastre

  • Nu aveti suficienti bani : tot ce aveti nevoie pentru a incepe sunt pantofi adecvati si un spatiu pentru a alerga. Acolo ai primul motiv. Stii vreun alt sport atat de ieftin? Nu exista plati lunare sau inregistrari. Nu exista gadget-uri sau accesorii obligatorii. Tu esti tu, calea si viteza pe care le-ai stabilit.
  • Sunt intotdeauna foarte obosit : nu este nimic mai eficient sa dormi bine decat sa fi facut o activitate cardiovasculara in timpul zilei. Da, la inceput costa, dar sentimentul de bunastare care ramane la final, pe langa relaxarea si eliberarea stresului, te va face sa revii, ceea ce ne aduce la urmatorul punct.
  • Nu am chef : avalansa de endorfine te va pune intr-o dispozitie buna. Ai auzit de euforia alergatorului? Substantele chimice pe care corpul nostru le elibereaza din exercitii ne fac sa zambim si sa fim mai fericiti.
  • Nu-mi place sa fac miscare singura si nimeni nu vrea sa ma insoteasca: solutia este usoara. Alergatorii sunt grupuri de alergatori care, in general, sunt unul dintre grupurile cu cea mai inalta calitate. Practic in toate orasele exista grupuri organizate care primesc „incepatorii”, ies in grup si te motiveaza (este vorba de endorfine?). Nu ai nevoie de prieteni, pentru ca sigur iti vei face noi prieteni.
  • Nu sunt in stare buna de alergat: Dar exact asta vei castiga alergand! Veti pierde grasime si veti castiga tonus muscular . Veti imbunatati rezistenta si sistemul cardiovascular. Desigur, totul trebuie sa fie progresiv. Nu te preface sa alergi 13 mile prima data sau sa fii cel mai rapid. Dar cu timpul si perseverenta, rezultatele vor veni.
  • Nu am timp: nu trebuie sa alergi 3 ore pe zi pentru a simti beneficiile. 30 de minute pe zi sunt mai mult decat suficiente pentru a incepe sa va creati rutina.
  • Nu am unde sa fac miscare: puteti alerga practic oriunde, astfel incat strada in care locuiti, parcul pe care il aveti in apropiere sau banda de alergat pe care o aveti cu praf intr-o camera a casei dvs. sunt un spatiu perfect. Este intotdeauna mai bine sa o faci in aer liber, dar tot spatiul conteaza.
  • Ma plictisesc sa alerg: alergatul este momentul ideal pentru concentrare, mai ales pentru cei care simt ca nu pot face niciodata un singur lucru la un moment dat. Trebuie sa te gandesti la ceva serios? acum e momentul. Ai timp sa vrei sa asculti muzica noua si sa nu ai niciodata timp? Umple-ti playerul si apasa pe play. Chiar daca simtiti ca obositi foarte repede, muzica potrivita va va ajuta sa va imbunatatiti rezistenta.

-Nu pot finaliza niciodata nimic din ce incep: ultimul motiv este extrem de important; Alergarea iti va oferi un obiectiv palpabil si realizabil. Daca nu ati fost niciodata la linia de sosire a unui maraton, data viitoare cand exista unul in orasul dvs., apropiati-va. A vedea oameni implinind efortul si simtind mandria lor este incredibil. Doar uitandu-te la el, vei dori sa incepi sa alergi.