WandaVision 7: Nexus, ticalosul si scena post-credite

WandaVision ajunge in noul mileniu si Wanda marturiseste in cele din urma ca a controlat expansiunea The Hex intr-o confesiune in stilul familiei moderne, unde putem vedea mai tarziu ca incepe sa-si piarda controlul asupra evenimentelor ( controlul jocului video al lui Billy si Tommy este pierdut – se transforma intr-un controler Atari si apoi in carduri electronice), poate pentru ca The Hex este prea mare acum si cu siguranta nu este sigura ce se intampla.

„Created by Wanda Maximoff”, asa ajunge serialul sa confirme, cu creditele de deschidere, ca ea a fost cu siguranta cea care a creat acea lume pe care am vazut-o si ca acum are forma unei case traditionale si are un noul circ plin de actori care au fost absorbiti de The Hex cand Wanda a incercat sa salveze Vision de la moarte sigura.

Darcy nu-si aminteste cine este sau ca a fost un agent SWORD, Billy si Tommy isi amintesc ca unchiul lor Pietro a vorbit din nou despre moartea Vision (si Wanda le spune sa nu aiba incredere in el, deoarece nu este unchiul lor) si Wanda devine nebuna de disperare ca nu are raspunsuri pentru nimic (ceea ce ii permite lui Elizabeth Olsen sa continue sa-si exploreze marele talent pentru comedie).

Lucrurile se schimba in mod inexplicabil si Jimmy Woo si Monica Rambeau, care mai au cativa aliati, descopera ca Hayward incerca sa reinvie Vision inainte ca Wanda sa o fure, eventual pentru a o folosi ca arma (si acolo vedem o nava SWORD care este suspect de asemanatoare cu unul folosit in Ant-Man pentru a calatori in taramul cuantic). De asemenea, Vision este treaz, la fel ca si Darcy, amandoi stiu ca Pietro este un impostor, iar Monica a trecut inapoi prin bariera lui Hex, schimband culoarea ochilor care arata foarte asemanatoare cu cea a ochilor lui Spectrum atunci cand isi foloseste puterile.

Ce este Nex?

In noua reclama WandaVision , ei ne arata un produs numit Nexus care se presupune ca ajuta la tratarea depresiei si, ca si in restul reclamelor, nu este o coincidenta ca se numeste asa.

Totul pare sa indice ca Nexus este o referinta la Age of Ultron, unde NEXUS este un hub de internet din Oslo pe care Tony Stark il viziteaza cand urmareste incercarile lui Ultron de a obtine coduri nucleare. Cand Stark ajunge la NEXUS, el descopera ca JARVIS a supravietuit atacurilor lui Ultron imprastiindu-se pe internet.

Dar vocea reclamei spune „Te simti deprimat? De parca lumea merge fara tine? Vrei doar sa fii lasat in pace? Intrebati-va medicul despre Nexus, un antidepresiv unic care functioneaza pentru a va ancora in realitatea sau realitatea dvs.” la alegerea dvs. Efectele secundare includ: sa va simtiti sentimentele, sa va confruntati cu adevarul, sa va prindeti destinul si, posibil, mai multa depresie. Nu ar trebui sa luati Nexus pana cand medicul dumneavoastra nu v-a permis sa mergeti mai departe cu viata. Nexus: Pentru ca lumea nu se invarte in jurul tau”, ceea ce ar putea insemna ca Wanda are nevoie de ceva care sa o ajute sa se tina de The Hex sau sa iasa din el.

Monica este deja Spectrum? Cine este ticalosul?

Monica Rambeau a trecut deja de 3 ori prin bariera Hex, ceea ce si-a schimbat compozitia moleculara si, asa cum se vede in capitol, ii ofera capacitatea de a rezista puterilor Wandei, demonstrand un control al energiei similar cu cel al personajului Spectrum (care este numele pe care Rambeau il ia dupa ce l-a folosit pe Captain Marvel), care este eroina pe care ea devine in benzi desenate.

Monica incearca sa o calmeze pe Wanda si sa o convinga sa doboare The Hex, dar este intrerupta in mod suspect de Agnes, care pentru prima data pare sa-si arate adevaratele intentii. De ce apare mereu Agnes in momentele cheie?Totul ar putea fi mai complicat decat pare.

In plina criza, Wanda isi da seama ca nu si-a mai vazut copiii de cand Agnes s-a oferit sa aiba grija de el, asa ca intreaba de ei si este trimisa la subsol de vecina ei prietenoasa, unde descoperim un pasaj intunecat care duce Wanda la ceea ce pare a fi un barlog secret, unde Agnes ii dezvaluie in cele din urma ca si ea are magia lui.

Revelatia Agathai Harkness

In acel pasaj, Agnes confirma ca Agatha Harkness a controlat The Hex de la inceput, manipuland-o pe Wanda si chiar creand falsul Pietro care parea sa opreasca o lupta in care atat Vision, cat si ea ar fi putut descoperi adevarul.

Scena post-credite

In cea mai mare miscare Marvel pe care WandaVision a facut-o vreodata, apare o scena la mijlocul creditelor in care Monica descopera subsolul Agathai Harkness, dar apoi Pietro o descopera ca iscareste acolo unde nu ar trebui si ii spune: „Colegii o sa-si piarda huh?”