Intalnirile casual sunt bune pentru relatii?

Oamenii de stiinta definesc intalnirile casual ca intalniri si comportamente sexuale in afara unei relatii romantice pe termen lung si le descriu ca o strategie comuna de relatii intre adolescenti si tineri. 

In functie de varsta si de educatia dvs. particulara, ati putea considera ca intalnirile casual sunt o modalitate amuzanta de a socializa, o piatra de temelie catre o relatie mai indelungata sau o relatie imorala datorita componentei sale sexuale extraconjugale (daca are loc sex). Multi sustinatori ai casatoriei traditionale denunta intalnirile casual ca fiind daunatoare si premergatoare divortului. Este adevarat ca intalnirile casual sunt daunatoare pe termen lung?

Intalnirile casual pot incepe ca o aventura. Acestea pot fi relatii amuzante care satisfac nevoia de intimitate ocazionala intre doua persoane care s-au intalnit pe un site de femei escorte din Cluj, de exemplu. Dar, ce faci atunci cand aceasta relatie se schimba? Uneori, puteti vedea o schimbare care vine in timp ce va conectati la viata celuilalt intr-un mod mai semnificativ. Cu alte cuvinte, cum puteti spune cand o relatie trece de la doar sex la ceva mai permanent?

Ce este intalnirea casual?

Se pare ca relatiile casual ca aceasta sunt destul de frecvente. Cand un cuplu se intalneste casual, acest lucru poate insemna ca nu este exclusiv. Casual inseamna: fara angajament, ci doar o relatie simpla. Nu exista conversatii pe termen lung, orientate spre angajament. Contextul relatiei este de obicei sexul, intalnirile, iesirile. Nu exista o asteptare pentru mai mult.

Este important ca ambii oameni sa obtina conditiile acestui tip de relatie. Inainte sa flirtezi chiar cu ideea unei relatii casual, trebuie sa comunici pentru a evita orice neintelegeri. Daca exista asteptari diferite, cineva va fi ranit. Asta inseamna ca ambele persoane care se afla in acest tip de relatie trebuie sa fie sincere inca de la inceput.

Asteptarile intr-o relatie intamplatoare nu vor fi aceleasi cu asteptarile intr-o relatie angajata. De fapt, este posibil sa nu existe asteptari intr-o relatie casual. Evitati sa faceti ipoteze despre regulile de baza din relatie; in schimb, stabiliti regulile de baza pe care doriti sa le utilizati, prezentandu-va asteptarile.

Relatiile ocazionale sunt mai putin satisfacatoare?

Un alt efect comun atribuit intalnirilor ocazionale este ca aceste relatii nedecorate si ocazionale sunt mai putin satisfacatoare decat relatiile mai traditionale si comise.

Cercetarile au constatat ca, desi satisfactia sexuala a fost mai mare pentru persoanele in relatii casatorite, angajate sau exclusive, a existat inca o legatura pozitiva intre intalnirile ocazionale si satisfactia sexuala. Intalnirile casual nu duc la o viata sexuala nefericita.

Daca nu credeti ca intalnirile casual sunt gresite sau imorale, atunci este posibil sa gasiti acest tip de relatie satisfacatoare. Mai interesant, cercetatorii au inceput sa considere intalnirile casual ca un pas intr-o relatie progresiva care duce in cele din urma la angajament sau casatorie pe termen lung.

Intr-o lume in care casatoria traditionala se retrage, oamenii folosesc intalnirile ocazionale ca o modalitate de a testa compatibilitatea sexuala si relatia cu partenerii.

Cu alte cuvinte, intalnirile ocazionale tind sa fie un pas timpuriu catre parteneriate pe termen lung. Aceste relatii incep adesea cu o intalnire. Este posibil ca cele doua persoane sa inceapa sa se intalneasca, poate nu exclusiv la inceput. Daca exista compatibilitate, oamenii tind sa devina exclusivi, sa se mute impreuna si, in cele din urma, sa se casatoreasca si sa aiba copii.

Diferenta dintre intalnirile casual de astazi si stilurile de intalnire ale generatiilor anterioare este ca acum, intalnirile casual implica mai deschis o relatie extraconjugala. Acesta poate fi motivul pentru care grupurile mai in varsta si mai conservatoare tind sa denunte intalnirile intamplatoare ca nedorite. Cu toate acestea, din moment ce sexul neconjugal, casual, este larg acceptat in societatile moderne, aceasta atitudine este mai putin influenta decat inainte.