De ce sunt necesare usile antifoc in hoteluri si pensiuni?

Sursa foto: freepik.com

Fiecare structura de cazare isi ia propriile masuri de siguranta pentru protejarea oaspetilor, a bunurilor si a constructiei, in general. Insa, un scenariu comun cu care se confrunta toate hotelurile si pensiunile, indiferent de marimea lor, se refera la posibilitatea declansarii unui incendiu in interior. Aceste unitati sunt frecventate de foarte multe persoane si oricand se poate intampla o tragedie daca administratorii nu se pregatesc pentru a putea face fata oricarei situatii.

Usile antifoc sunt proiectate pentru a rezista focului o perioada determinata de timp, permitand astfel oamenilor sa evacueze cladirea in siguranta in cazul unui incendiu. Iata de ce trebuie sa fie integrate in planul de protectie la foc al oricarei unitati din industria ospitalitatii:

Pot intarzia sau preveni raspandirea flacarilor

Sunt necesare usi antifoc pentru pensiuni si hoteluri deoarece actioneaza ca o adevarata bariera in calea flacarilor, blocand fluxul de aer care alimenteaza incendiul. Aceste elemente sunt fabricate din materiale incombustibile, au o constructie ermetica si pot sigila completa zona de trecere astfel incat focul sa nu se extinda din partea afectata de incendiu catre zonele adiacente.

Compenseaza imposibilitatea unei interventii rapide

In cazul unui incendiu, usile rezistente la foc previn transmisia excesiva a produselor de ardere care pot afecta folosirea in siguranta a rutelor de evacuare. Robuste si concepute cu maxima rigurozitate, usile anti-incendiu au capacitatea de a salva vieti si de a pastra integritatea bunurilor sau a obiectelor de valoare. Chiar daca protectia pe care o ofera este limitata, ousa rezistenta la foc timp de 90 min poate tine flacarile la distanta suficient de mult incat oamenii din interiorul cladirii sa fie evacuati in siguranta.

In functie de clasa de rezistenta aleasa de administratorul unitatii, o astfel de usa se poate mentine intacta cel putin 30 de minute sau maximum 2 ore, daca montajul a fost realizat corect. Iar asta inseamna ca se va transforma si intr-o cale sigura de acces pentru echipele de interventie, nu doar pentru cei prinsi in mijlocul focului.

Sunt esentiale pentru indeplinirea cerintelor legale

Usile antifoc sunt, de asemenea, necesare pentru a indeplini cerintele legale privind siguranta la incendiu. In tara noastra, ca in multe alte state ale lumii, institutiile publice, spitalele, cladirile comerciale, hotelurile, pensiunile sau alte spatii de acest gen, sunt obligate sa aiba usi antifoc pentru a se asigura ca beneficiaza de o protectie adecvata impotriva incendiilor. Aceste usi sunt testate si realizate urmand proceduri stricte, astfel ca indeplinesc standardele de siguranta la foc si sunt certificate de autoritati competente.

Au proprietati excelente de rezistenta si izolare termica

In unitatile de cazare turistica este foarte important ca elementele de tamplarie instalate sa faca fata fluxului de persoane ridicat. Ei bine, produsele anti-incendiu rezista extrem de bine la socuri si au o durabilitate inalta ce permite utilizarea lor intensiva si constanta.

Aceste tipuri de usi nu intampina niciun fel de probleme nici daca intra in contact cu agentii chimici de natura coroziva sau diversi factori meteorologici. Mai mult de atat, ofera o buna izolare termica si se intretin foarte usor, lucru important pentru diminuarea costurilor.

Performanta inalta, protectie optima pentru orice spatiu, etansare completa a zonei de trecere si indeplinirea cerintelor europene privind rezistenta la foc, precum si a prevederilor nationale referitoare la siguranta si securitatea in cladiri. Acestea sunt principalele motive pentru care usile antifoc trebuie instalate in hoteluri si pensiuni. Practic, reprezinta o asigurare suplimentara si vin in intampinarea tuturor masurilor pe care nu le pot satisface produsele obisnuite.