Secretele unui păr superb. 5 trucuri de îngrijire cu efect garantat

Toate femeile visează să aibă un păr absolut minunat, exact ca în reclame – lucios, elastic, puternic, cu o culoare intensă.

Unele reușesc, în timp ce altele se întreabă ce fac greșit. Ba chiar unele doamne și domnișoare pleacă de la premisa că părul lor nu va putea niciodată să fie frumos, căci nu au avut norocul unor gene favorabile.

Totuși, ce trebuie să știi este că orice păr poate arăta minunat cu îngrijirea potrivită. Pune în aplicare sfaturile de mai jos și vei observa imediat schimbările!

1. Nu sări niciodată peste aplicarea balsamului și alege un produs potrivit

Majoritatea femeilor care se confruntă cu un păr tern nu folosesc balsam și consideră să șamponul ar trebui să facă toată treaba.

În realitate, deși e important să ai un șampon eficient, acesta are doar rolul de a curăța bine scalpul și firele. Pentru un aspect lucios și sănătos al părului, ai nevoie de un balsam de calitate.

La fel de important este să alegi un produs potrivit tipului tău de păr: subțire și fragil, gros și cu tendință de îngrășare, drept, ondulat sau creț. Pe site-ul HNI Cosmetice vei găsi balsam cu diferite proprietăți benefice pentru păr, dintre care să alegi exact varianta ideală pentru tine.

2. Nu îți pieptăna părul ud și folosește, în schimb, o mască hidratantă

Știi acel moment când parcă toate firele de păr sunt încâlcite după ce te speli și pare că nu se vor descurca niciodată? Sau, și mai mult, momentul în care te pieptăni după duș și observi cu teamă cum cad din ce în ce mai multe fire.

Pieptănatul părului imediat după baie, când acesta este ud, nu face decât să agreseze firele, să le facă mai sensibile și să le rupă.

Pentru a descurca părul, folosește o mască hidratantă, pe care să o aplici pe părul umed cu ajutorul degetelor. Trece-ți degetele prin fiecare șuviță, iar părul se va descurca ușor, ca prin magie!

3. Nu freca energic firele de păr cu prosopul, ci tapotează cu blândețe

Foarte multe femei ies din cadă sau duș, își pun un prosop pe cap și încep să frece energic firele cu acesta, pentru a grăbi absorbția apei și uscarea. Este o mișcare extrem de dăunătoare pentru structura firelor. Acestea din urmă își vor pierde elasticitatea și luciul, devenind casante, uscate și terne.

Pentru a evita acest lucru, învelește-ți părul ud într-un prosop cu putere mare de absorbție și lasă prosopul pe cap pentru zece minute. Apoi, tapotează ușor șuvițele, pentru a elimina excesul de umezeală. În final, lasă părul să se usuce aproape complet, fără prosop.

Este cea mai blândă variantă, pe care dacă o vei folosi constant, vei observa cum părul tău începe să-și recapete strălucirea și rezistența.

4. Folosește uscătorul doar pe părul umed, aproape uscat

Ritmul amețitor al vieții ne face să ne grăbim în permanență. Drept urmare, cu siguranță și tu ai tendința de a ieși din duș și de a porni uscătorul imediat, pentru a termina cât mai rapid rutina de îngrijire a părului.

Pentru a evita volumul greu de controlat, firele rupte și minutele în șir de expunere la căldură, folosește uscătorul doar atunci când părul încă mai este puțin umed. Utilizează o treaptă de căldură minimă.

Astfel, părul tău se va coafa ușor, va avea doar atât volum cât dorești și, pe termen lung, va fi mai des și mai sănătos.

5. Dormi cu părul prins lejer și renunța la cocurile sau cozile strânse

Multe persoane nu suportă să doarmă cu părul desprins, mai ales dacă acesta este lung. În consecință, își prind părul în cocuri strânse sau în cozi. Acestea țin firele în tensiune și pot cauza chiar și alopecie (căderea excesivă a părului din anumite zone ale scalpului).

Așadar, dacă vrei să ai un păr sănătos, respectă rutina de mai sus și, înainte de culcare, prinde părul într-un coc lejer, folosind un elastic din mătase. Este un truc minunat pentru a menține părul superb!