De ce sunt cei mici violenti!

Oricat de mult am incerca sa ii educam asa cum se cuvine, iata ca cei mici pot lua anumite comportamente total neadecvate chiar si de la gradinita sau de la locul de joaca, din parc. Webby.ro iti spune de ce sunt cei mici violenti!

 

Copiii imita ce vad

Trebuie sa stii ca cei mici nu fac nimic de capul lor, iar comportamentul pe care il are este invatat de undeva. De cele mai multe ori, acest comportament violent este invatat chiar in familie, mai ales daca parintii sunt violenti. De asemenea, si la gradinita sau la scoala pot invata ca lovirea este ceva absolut normal, de la alti copii de varsta lui sau chiar de la educatoare si invatatoare, in unele cazuri.

 

Frustrari

Chiar daca cel mic inca nu intelege ce sunt frustrarile, el le poate simti. Daca nu este inclus in activitatile zilnice ale parintilor, daca este ignorat sau are un frate mai mic care acapareaza toata atentia parintilor, cel mic ar putea “rabufni” violent.

 

Copii se pot simti respinsi sau neiubiti

Cei mici nu sunt in stare sa-si inteleaga toate sentimentele, de aceea este important ca parintii sa vorbeasca zilnic cu ei si sa ii ajute in acest sens. Foarte multi copii se simt respinsi atunci cand nu au jucaria pe care si-o doresc, insa o vad la un alt copil. In mintea lui, asta inseamna ca parintii celuilalt copil isi iubesc mai mult fiul si ca el este neiubit.

 

Locul de joaca

Este foarte bine ca iti duci copilul intr-un loc de joaca, acolo unde poate interactiona cu alti copii de varsta lui si poate socializa. Acest lucru este foarte important pentru dezvoltarea abilitatilor sociale a celui mic, sunt de parere specialistii. Insa trebuie sa fii atenta la partenerii lui de joaca.

In cazul incare acestia se comporta urat, lovesc, injura sau fura jucarii, este bine sa cauti un alt loc de joaca. Sau sa nu ii mai permiti celui mic sa se joace cu astfel de copii, deoarece in scurt timp va incepe sa imite ceea ce vede, iar acest lucru nu va fi foarte placut.