Cum se alege un serviciu de stocare a fotografiilor

In 2019, serviciul de stocare a fotografiilor Flickr si-a schimbat politica anterioara de a oferi utilizatorilor sai 1 TB de stocare gratuita, limitand in schimb stocarea gratuita la 1.000 de fotografii. Asa cum ti-ai putea imagina, a fost un strigat extraordinar din partea membrilor Flickr. Drept urmare, am publicat o serie de servicii foto pe care cititorii nostri ar putea dori sa le verifice in schimb.

Ei bine, vremurile se schimba, iar acum Google – care pana acum a oferit spatiu de stocare nelimitat pentru fotografii „de inalta calitate” (cititi: comprimate) – a anuntat ca „nelimitat” este schimbat in „pana la 15 GB pe contul dvs. Google”. Cu alte cuvinte, desi stocarea fotografiilor si a videoclipurilor in prezent nu se calculeaza pentru totalul de 15 concerte gratuite pe un cont Google, in curand, aceasta va fi – impreuna cu Gmail, fisierele Google Drive si alte date stocate. Odata ce ati lovit acel perete de 15 GB, va trebui sa cumparati in serviciul Google One pentru a va creste capacitatea de stocare.

Daca sunteti un utilizator Google Photos, caruia toate acestea sunt putin iritante, s-ar putea sa va ganditi sa plecati. Dar mai intai, este o idee buna sa verificati alternativele. Mai jos sunt cateva dintre principalele servicii de stocare a fotografiilor disponibile, impreuna cu taxele lor de baza, astfel incat sa va puteti da seama daca doriti sa comutati.

Google Photos

Google ofera fiecaruia dintre conturile sale spatiu de stocare gratuit de 15 GB. Cu toate acestea, in ultimii ani, fotografiile au fost tratate diferit: in cadrul planului sau de „inalta calitate”, Google a stocat gratuit un numar nelimitat de fotografii, atata timp cat le permiteti sa fie comprimate la 16 megapixeli. (Potrivit Google, fotografiile cu dimensiunea respectiva pot fi tiparite fara probleme pana la 24 x 16 inci.) Videoclipurile au fost mentinute la maximum 1080p. (Datele precum subtitrarile inchise ar putea fi eliminate pentru a economisi spatiu.) Fotografiile „de calitate originala” – cele care nu au fost comprimate – nu au facut parte din acest plan nelimitat, dar au fost considerate fisiere obisnuite.

Cu toate acestea, toate acestea se schimba. Dupa cum s-a mentionat anterior, incepand cu 1 iunie 2021, Google va include fotografii de calitate originala in calculele sale de stocare. Dupa ce atingeti acel plafon de 15 GB, va trebui sa cumparati in serviciul Google One pentru spatiu de stocare suplimentar.

In prezent, Google One incepe cu 100 GB de spatiu de stocare pentru 1,99 USD pe luna (19,99 USD pe an) si trece la 200 GB pentru 2,99 USD pe luna (29,99 USD pe an) si 2 TB pentru 9,99 USD pe luna (99,99 USD pe an). Planul de 2 TB vine, de asemenea, cu un VPN pentru telefoanele Android.

Inainte de a alerga sa investiti in Google One, retineti ca exista mai multi factori atenuanti pe care Google ii ofera utilizatorilor sai. Cand noul plan intra in vigoare, atunci incepe ceasul; fotografiile pe care le incarcati inainte nu vor fi luate in considerare pentru limita dvs. de 15 GB. De asemenea, daca sunteti proprietarul Pixel, puteti continua sa incarcati fotografii de inalta calitate fara a va afecta limita de 15 GB. (Bineinteles, proprietarii de pixeli obtineau gratuit o calitate originala nelimitata, mai degraba decat sa fie nevoiti sa-si incarce fotografiile in „inalta calitate”. )

Flickr

Flickr are si un plan gratuit, dar este limitat la 1.000 de fotografii – in anumite linii directoare: fisierele foto sunt limitate la 200 MB si fisierele video la 1 GB. Pentru spatiu de stocare nelimitat fara reclame , platiti fie 6,99 USD pe luna, fie 59,99 USD anual (plus taxe). Alte avantaje ale unui abonament anual platit includ statistici despre care dintre fotografiile tale sunt in tendinte si o varietate de reduceri de la mai multe companii, inclusiv Adobe si SmugMug (care face acum parte din Flickr).

SmugMug

Vorbind despre SmugMug, acest serviciu de lunga durata este de asemenea disponibil, oferind spatiu de stocare, portofolii si oportunitati de vanzare pentru profesionisti. Pentru 55 USD pe an sau 7 USD pe luna, primiti incarcari nelimitate si un site personalizabil. Planul Power (85 USD pe an sau 11 USD lunar) adauga personalizarea site-ului si propriul nume de domeniu. Daca doriti sa fiti un fotograf profesionist, planul Portofoliu adauga functii de comert electronic pentru 200 USD pe an sau 27 USD pe luna (pastrati 85% din marja). Si, in cele din urma, planul Pro va permite sa creati evenimente, liste de preturi si comenzi de marca, printre alte caracteristici, pentru 360 USD pe an sau 41,99 USD pe luna. Daca sunteti interesat sa incercati, puteti obtine o incercare de doua saptamani.

500 px

Compania canadiana 500px este de fapt mai mult pentru fotografii profesionisti decat fotografii obisnuiti de fotografiere. Ofera profesionistilor un loc de stocare, expunere si autorizare a lucrarilor lor. Asadar, daca aveti ambitii de a incepe traficul cu fotografiile dvs., 500 px poate fi un loc de verificat.

Site-ul ofera doua planuri platite. Primul, numit modest Awesome, ofera incarcari nelimitate, asistenta prioritara, fara reclame, un istoric al fotografiilor „apreciate”, prezentari de galerii si o insigna de profil pentru 35,93 USD pe an sau 6,49 USD lunar. Planul Pro adauga o modalitate de a va afisa serviciile si instrumentele de organizare pentru 59,94 USD pe an sau 12,99 USD lunar. Si daca doriti sa castigati un pic de bani, va puteti trimite fotografiile pentru a fi autorizate pentru utilizarea stocului prin 500 px. Nu exista planuri gratuite, dar puteti incerca planul Pro timp de doua saptamani inainte de a va angaja.

Photobucket

Photobucket ofera un plan gratuit limitat, care va permite sa incarcati pana la 250 de fotografii gratuit – mai mult un plan de incercare decat orice altceva. Daca iti place ceea ce vezi, poti incepe cu planul pentru incepatori la 5,99 USD pe luna sau 64,68 USD anual, ceea ce iti ofera 25 GB spatiu de stocare, fara anunturi, partajare de albume protejate prin parola si un editor de imagini. Pentru 7,99 USD pe luna sau 86,28 USD anual, planul intermediar ofera 250 GB de stocare si gazduire nelimitata de imagini. In cele din urma, pentru 12,99 USD pe luna sau 140,28 USD anual, planul Expert ofera spatiu de stocare nelimitat si fara compresie de imagine, printre alte elemente suplimentare.

DeviantArt

DeviantArt se numeste „cea mai mare comunitate de arta din lume”, cu o retea sociala pentru artisti vizuali de tot felul. Ofera vizitatorilor o gama larga de galerii de artisti pentru a vizualiza, impartita in categorii precum traditional, animatie si ilustratii. DeviantArt (sau DA pe scurt) are chiar propria sa platforma de publicare numita Sta.sh – subliniind faptul ca acest site, la fel ca 500 px, este mai putin pentru stocare simpla si mai mult pentru afisarea (si vanzarea) artei tale.

Cu un abonament gratuit la DeviantArt, nu exista restrictii cu privire la cat de mult incarcati pentru accesul public si primiti admiterea in comunitatea de artisti si iubitori de arta a DA. Membrii de baza beneficiaza de avantaje suplimentare . Pentru 3,95 USD pe luna sau 39,95 USD pe an, veti putea vinde arta dvs. cu o taxa de servicii de 20% si un pret maxim de 100 USD per articol, impreuna cu 20 GB spatiu de stocare privat in Sta.sh. Pentru 7,95 dolari pe luna sau 79,95 dolari pe an, puteti percepe pana la 1.000 USD pe articol si puteti plati o taxa de servicii de 12%, impreuna cu 30 GB de stocare privata. In cele din urma, 14,95 USD pe luna sau 149,95 USD pe an va permit sa incarcati pana la 10.000 USD pe articol, va percepe o taxa de 10% pe vanzare si va ofera 50 GB de stocare.

Poze Amazon

Amazon pune la dispozitia membrilor sai Prime o punga de extras impreuna cu transportul gratuit. Impreuna cu ofertele video, fluxul de muzica si alte bunatati, veti obtine spatiu stocare nelimitat de pentru 119 USD pe an.

Un avantaj placut este ca puteti partaja spatiul de stocare nelimitat cu cinci prieteni sau membri ai familiei in ceea ce se numeste seiful familiei Tot ce este acolo este accesibil tuturor celor care impartasesc seiful. Apropo, „Nelimitat” nu include videoclipuri sau alte fisiere; pentru acestia, membrii Prime primesc 5 GB spatiu de stocare si, dupa aceea, exista o lista lunga de planuri de stocare disponibile incepand de la 1,99 USD pe luna pentru 100 GB.

Este ceva de care trebuie sa tii cont daca renunti la calitatea de membru Prime. In acest caz, conform instructiunilor Amazon , „beneficiile nelimitate de stocare a fotografiilor asociate abonamentului se termina. Toate fotografiile incarcate se incadreaza in limita de stocare Amazon Drive. ” Ce se intampla cu fotografiile dvs. daca nu va abonati la Amazon Drive nu este specificat.