7 sfaturi pentru o relatie puternica atunci cand nu este suficient doar sa iubesti

Adesea nu prin lipsa de dragoste multe relatii se destrama. Iata 7 sfaturi pentru o relatie puternica atunci cand dragostea nu este suficienta.

  1. Dezvoltati empatie si ascultati-va cu adevarat unul pe celalalt

O buna comunicare incepe adesea cu dorinta de a intelege alte puncte de vedere. Cate argumente ai avut care tocmai au scapat de sub control deoarece nimeni nu asculta cu adevarat sau nu incearca sa inteleaga? Cred ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face cu totii, indiferent daca este o relatie sau nu, este sa dezvoltam un puternic sentiment de empatie si compasiune. Pastrarea ranchiunii, gandurile amare si negativitatea fata de ceilalti se vor intoarce numai daca il veti tine.

  1. Petreceti timp de calitate ca un cuplu in mod regulat

Ar putea fi usor sa te strecori intr-o rutina mondena, mai ales daca tu si celalalt traiti impreuna. Cu toate acestea, nu trebuie sa va schimbati drastic viata, sa mergeti la intalniri scumpe sau aventuri alimentate cu adrenalina pentru a face o mare diferenta in relatiile voastre. Puneti deoparte o zi pe saptamana pentru o „noapte de intalnire” si vizati sa faceti ceva total diferit impreuna in fiecare saptamana. Mancati si gatiti impreuna sau incercati un nou hobby.

  1. Petreceti timp de calitate cu dvs. in mod regulat

O relatie buna ar trebui sa fie echilibrata. Nu va lasati toata energia si nu renuntati la hobby-urile si lucrurile pe care le iubiti sa le faceti. Desigur, relatiile implica in mod inevitabil compromisuri, dar asigura-te ca fericirea ta nu sufera niciodata ca urmare.

  1. Nu te astepta ca partenerul tau sa te completeze

Ar trebui sa te simti uimitor asa cum esti. Daca cautati calitati in partenerul dvs. care credeti ca va lipsesc, ar putea afecta relatia. Uneori ne putem astepta prea mult de la partenerii nostri. Da, ar trebui sa te simti fericit cu partenerul tau, dar nu trebuie sa depinzi de altcineva pentru a te face fericit. Fericirea este ceva care ar trebui sa vina din interiorul tau. Da, o relatie ti-ar putea imbunatati viata, dar nu ar trebui sa te completeze niciodata.

  1. Apreciaza lucrurile marunte

Cand sunteti impreuna de ceva vreme, ar putea parea usor sa va luati partenerul de la sine. Spuneti mai mult „multumesc”, spuneti-le ca le iubiti sau trimiteti texte dragute (desigur, cu moderare). Spune-i partenerului tau cat de mult inseamna el pentru tine, astfel incat sa nu se simta niciodata luat de la sine. Acesta este probabil unul dintre cele mai importante sfaturi pentru o relatie puternica.

  1. Intelegeti cum va exprimati amandoi dragostea

Unii oameni isi exprima dragostea pentru altii prin multe imbratisari si afectiune fizica. Alti oameni ar putea sa-si arate dragostea prin actiune si mici gesturi. Altii ar putea surprinde cealalta jumatate semnificativa cu bilete la evenimente, mese si alte gesturi romantice. Aflati cum ii place partenerului sa-si exprime dragostea. Nu o luati personal daca, de exemplu, nu va imbratiseaza tot timpul sau nu va surprind cu intalniri aventuroase. Alternativ, daca stii cum ii place partenerului tau sa primeasca dragoste, te poti adapta in consecinta si iti poti arata iubirea intr-un mod in care cealalta persoana ar dori sa o primeasca.

  1. Invata sa ierti

Nu lasati resentimentele sa se acumuleze de-a lungul anilor. Detinerea resentimentelor va va da inapoi doar pe tine si va va rani relatia pe termen lung. Iertarea este cheia oricarei relatii puternice, asa ca, daca exista lucruri care inca se joaca in mintea ta, vorbeste-le cu partenerul tau si lucreaza asupra ta pentru a gasi in inima ta sa ierti.

Am parcurs doar suprafata aici, dar daca mai aveti sfaturi pentru o relatie puternica, va rugam sa ne impartasiti gandurile, comentariile si cuvintele de intelepciune de mai jos.