Cum sa te organizezi mai bine pentru curatenia de iarna

Suntem cu un pas mai aproape de o noua iarna in viata noastra. Ceea ce inseamna ca, in curand, nu se va da startul doar cautarilor de cadouri, ci si curateniei generale.

In toata aceasta febra a sarbatorilor de iarna, curatenia pare sa fie pentru multi un prim plan, o traditie pe care am mostenit-o inca de la parinti si bunici nostri. Asadar, ne-am propus sa-ti venim in ajutor cu cateva trucuri care sa-ti faciliteze curatenia si sa te ajute sa intreprinzi aceste pregatiri de iarna cu mai putin stres si cu mai multa usurinta si in final munca.

Trucuri si sfaturi pentru a usura curatenia de iarna

  • Fa-ti un plan si urmeaza-l

Un prim secret al unei curatenii eficiente si a multor alte sarcini pe care le ai de intrepatruns zilnic este organizare. Organizandu-te in mod eficient vei putea mai usor sa demarezi curatenia de iarna, cu mai putine griji. Ca de exemplu, poti incepe sa-ti faci o lista cu toate incaperile pe care trebuie sa le bifezi, cat si cu sarcinile cele mai importante. Astfel, poti incepe cu incaperea care iti consuma cel mai mult timp urmand ca, ulterior, sa te raportezi la sarcinile simple si la incaperile in care totul se va sfarsi inainte sa realizezi cand au inceput.

  • Transforma curatenia intr-o joaca

Poti alege fie sa te recompensezi ca un copil mic dupa fiecare sarcina/incapere dusa la bun sfasit, fie sa-ti incadrezi inclusiv copiii la sarcinile gospodaresti. Ca de exemplu, cei mici pot spala vasele, pot aduna jucariile, pot pune hainele in masina de spalat si zeci de alte activitati simple care, te vor ajuta sa termini curatenia intr-un timp mai scurt, cat si sa-i ajuti sa capete o serie de intreprinderi. Atunci cand curatenia se transforma intr-o joaca, atat copiii cat si adultii vor face sarcinile cu drag, iar timpul va trece mai repede pentru toti cei implicati in activitate.

  • Evita distragerile

Distragerile sunt lucrul cel mai nedorit atunci cand iti doresti sa duci la bun sfarsit o serie de sarcini importante si/sau indelungate. Asa ca, unul dintre primele si cele mai importante lucruri pe care le poti face e sa elimini toate aceste distrageri care pot fi reprezentate de exemplu, de telefon. Da-ti dispozitivele favorite pe silentios pana la momentul in care finalizezi sarcinile, fa-ti un program de masa si/sau gustare pentru ziua respectiva, astfel incat sa imbini utilul cu placutul.

Si nu in cele din urma, asigura-te ca ai la indemana solutiile de curatare potrivite si eficiente pentru destinatia de uz. Ca de exemplu, iti poti face un itinerariu cu cei mai eficienti detergenti si sa mergi cu o lista la cumparaturi pentru a fi sigur ca nu omiti niciun detaliu ce ti-ar putea periclita programul de curatenie. Iar daca simti cu adevarat nevoia, poti apela inclusiv la un ajutor. Chiar daca va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar, nu va mai trebui nici sa cumperi detergenti, si nici sa pierzi timp cu curatenia.