Cum sa recuperezi spatiu in Google Drive in 2 pasi simpli

Doriti mai mult spatiu pe Google Drive? In articolul de astazi va vom explica cum sa-l eliberati pentru a putea sincroniza documente noi.

Adesea simtim nevoia sa eliberam spatiu pe dispozitivele noastre pentru a le stoca in siguranta in sistemele de stocare online. De fapt, astazi am dori sa va vorbim despre Google Drive, serviciul web, intr-un mediu de cloud computing, de stocare si sincronizare online introdus de Google pe 24 aprilie 2012.

Cu toate acestea, cei 15 GB gratuit de Google Drive dureaza prea putin. Pe langa cumpararea spatiilor suplimentare, poti incerca si o alta solutie: curatarea, stergerea fisierelor cu adevarat inutile si a celor prezente la cosul de gunoi. Iata cum functioneaza!

Google Drive: cum sa eliberati spatiu in 2 pasi

Utilizati Google Drive de ceva timp atat pentru a va sincroniza documentele intre diverse dispozitive, cat si pentru a crea copii de rezerva ale anumitor foldere de pe computer. In ultima vreme, insa, ati evitat sa faceti incarcari ulterioare, deoarece ati observat ca spatiul de stocare pe care il aveti la dispozitie se epuizeaza. Nicio problema, in acest articol va vom explica cum sa va eliberati spatiul disponibil.

Primul lucru de facut pentru a recupera spatiu util in Google Drive este sa goliti cosul de gunoi din cand in cand. De fapt, ca orice alt sistem sau serviciu, atunci cand stergeti documente, fotografii, videoclipuri acestea nu sunt sterse definitiv ci raman intr-un folder special numit „Cos de gunoi”. Pentru a le face sa dispara pentru totdeauna, trebuie sa faceti clic pe pictograma cos de gunoi din partea de jos a barei laterale, sa selectati din lista de care doriti sa scapati, sa apasati butonul din dreapta al mouse-ului si sa selectati comanda Stergere permanenta.

Fara indoiala, aceasta operatiune va va sterge definitiv continutul. Mare atentie la ceea ce stergeti. Daca doriti sa eliminati mai rapid videoclipurile, fotografiile, documentele, trebuie doar sa tineti apasat butonul CTRL de pe tastatura pentru a le selecta individual. Daca doriti sa-le eliminati pe toate, apasati cuvantul Cos de gunoi din partea de sus si selectati comanda Goliti Cosul de gunoi.

Dupa ce eliminati toate fisierele din cosul de reciclare, tot ce trebuie sa faceti este sa reordonati si sa stergeti continutul digital mare.

Cea mai buna modalitate de a elibera rapid cantitati mari de spatiu de stocare este sa stergeti fisierele mai mari care ocupa prea mult spatiu. Google Drive va permite sa va sortati fisierele (si folderele) dupa dimensiune, astfel incat sa aveti o imagine clara a situatiei. In bara laterala de sub cosul de reciclare, deplasati cursorul mouse-ului peste scrierea care indica spatiul de stocare disponibil si ceea ce este in uz. Va aparea o fereastra mica cu trei intrari: Drive, Gmail si Google Photos. Faceti clic pe Drive pentru a vedea toate fisierele din unitate, sortate de la cel mai mare la cel mai mic. Selectati-le asa cum ati facut pentru cosul de reciclare, faceti clic dreapta si alegeti Eliminati: le veti muta la cosul de gunoi. Nu uitati sa le stergeti pentru totdeauna si de acolo.