Cum sa decorati un dormitor principal – idei frumoase de decorare

Dormitorul principal este un spatiu important in casa, desi multe ori este camera care este ultimul sa fie decorat. Chiar si decorarea dormitoarelor pentru copii are adesea prioritate. De ce asta? Poate pentru ca putini oameni vad vreodata dormitorul principal si vrem sa ne cheltuim energia decorativa in spatiile care pot fi apreciate de cei mai multi oameni. Cu toate acestea, tocmai aceasta trasatura de exclusivitate si intimitate face din dormitorul matrimonial o camera valoroasa de decorat. Este un spatiu de intinerire, o retragere si o evadare intima din lume.

Iata cateva idei despre cum sa decorati un dormitor matrimonial in care veti dori sa va petreceti timpul.

Un dormitor ar trebui sa fie un refugiu, un loc de odihna si intinerire. Putine lucruri intruchipeaza intinerirea ca o planta sanatoasa. Adauga culoare, model, textura si un flux organic de chi pozitiv in dormitorul si in jurul tau.

Desi exista exceptii de la aceasta regula, asa cum exista si pentru toate regulile de decorare, este o regula buna atunci cand incercati sa decorati un dormitor: grupati bucati in trei sau cel putin in unitati impare. Exista un sentiment inerent de echilibru si satisfactie care vine atunci cand a treia componenta se alatura celorlalte doua.

Acest lucru poate fi aproape orice, de la un pandantiv suspendat la tavan, pana la o lampa de perete pana la o simpla lampa de masa. Dar o lumina de noapte face ca dormitorul sa fie cu adevarat relaxant – lasati-l aprins pentru altcineva, folositi-l pentru propria dvs. lectura sau munca sau pur si simplu folositi-l pentru a adauga inaltime stilistica in zona noptierei.

Exista multe minunate tablii traditionale … dar exista multe tablii netraditionale la fel de minunate. Aveti o bucata de tesatura, o patura sau o tesatura care este semnificativa si semnificativa pentru dvs.? Foloseste-l ca o tablie ! Folositi tije de perdea cu profil redus pentru a o monta in spatele patului dvs. pentru o tablie complet personalizata.

Unii oameni sunt mai confortabili cu seturi potrivite, iar acest lucru este complet bun cand vine vorba de noptiere . Dar un alt mod de a aborda noptierile este de a alege doua piese care au ceva in comun – culoare, context sau forma generala, de exemplu -, dar nu sunt exact aceleasi. Este o idee buna sa le pastrati relativ egale ca marime si proportie.

Desigur, adaptarea tavanului in dormitorul dvs. existent poate fi complet costisitoare si poate fi dureroasa, daca nu chiar imposibila. Dar daca doriti sa va proiectati dormitorul intr-o constructie noua, luati in considerare incorporarea unui tavan pentru eleganta si dimensiune. Picteaza-l cu o nuanta putin mai adanca sau cu o nuanta usor mai deschisa decat restul peretilor si tavanului.

In acest dormitor linistitor de neutrie, un otoman la poalele patului serveste ca o forta de impamantare vizuala, precum si un loc complet util pentru a sta sau a arunca haine. Temporar, desigur.

Oglinzile sunt excelente pentru a imprastia lumina intr-o camera, ajutandu-o sa se fie mai luminoasa si mai spatioasa. De asemenea, au un scop foarte util in dormitor – ofera un loc pentru o verificare finala inainte de a parasi camera pentru a face fata lumii.

Cand este posibil, simetria este o estetica odihnitoare si relaxanta datorita structurii, ordinii si predictibilitatii sale. Cu toate acestea, departe de plictisitor, simetria infuzeaza un sentiment de echilibru adecvat si eleganta in dormitor.

Simetria s-ar putea manifesta in ceva la fel de simplu precum potrivirea noptierilor si a lampilor de noptiera. Chiar si atunci cand amenajarea dormitorului principal in sine este orice altceva decat simetrica, simetria care inconjoara patul pacaleste ochiul in a simti echilibrul designului simetric.

Probabil ca nu doriti sa fiti nevoit sa mutati un milion de perne in lateral in fiecare seara inainte de culcare, dar un teanc sanatos de perne moi si squishy ajuta un dormitor sa se simta primitor si atins.