Cel mai putin cunoscute 5 destinatii din lume pentru a pleca in vacanta

Vrei sa fugi de site-urile turistice in aceasta vara? Descoperiti cele mai putin vizitate si aglomerate locuri din lume pentru a intalni natura in intregime. Vei putea sa te relaxezi si sa te eliberezi de stres!

Mongolia

Cu greu vei fi citit despre aceasta destinatie, deoarece putini oameni au plecat acolo. Este una dintre cele mai nepopulate tari din lume, dar tocmai din acest motiv poate fi urmatoarea dvs. destinatie de vacanta. Vizitati Ulan Bator (capitala sa), traversati desertul Gobi sau stati cu o familie nomada sau poate fi una dintre cele mai bune experiente pe care le-ati avut vreodata. Natura vie, singuratatea si colturile neobisnuite de explorat.

Desi daca a ta este despre emotii puternice, ai grija cu gastronomia. Cele mai tipice ingrediente din mancarurile sale cele mai tipice sunt viscerele, intestinele si capetele de animale. Nu este potrivit pentru stomacul delicat!

Groenlanda

Cel mai bun moment pentru a calatori intr-o tara ca aceasta este vara. Iarna, pe langa insula care intra in hibernare, poti intalni ursul polar ciudat.

Ursi polari deoparte, nu este nimic mai interesant decat sa traiesti aventura cunoasterii tarii eskimosilor. Vanatori nomazi care, desi sunt obisnuiti cu singuratatea, sunt incantati sa deschida usile calatorilor pentru a le arata modul lor curios de viata.

Pentru cei mai aventurosi, spuneti-va ca navigarea printre fiordurile Groenlandei va poate oferi una dintre cele mai bune carti postale din viata voastra. Veti putea vedea fiorduri pline de gheata, varfuri inalte, vai si un peisaj de vis.

Muntenegru

Va vom oferi motivele pentru care trebuie sa calatoriti intr-o destinatie ca aceasta candva in viata: ape limpezi, orase medievale, peisaje montane care va vor inspira respiratia si Golful Kotor.

Dedicati-i 3 sau 4 zile, dar apoi calatoreste intregul golf pentru ca poate face multe. Nu puteti rata sate ca Perast, Risan, Herceg Novi si insula Saint George si insula Fecioarei noastre de stanca.

Zambia

Cu siguranta singurul lucru care va suna familiar din Zambia este safariul sau Victoria Falls. Sau poate nici macar asta. Zambia se afla in Africa si este destinatia ideala daca vrei sa traiesti o experienta exotica.

Cu totii cand ne gandim la Africa ne gandim la Tanzania si Africa de Sud, dar Zambia este mult mai indepartata. Nu va puteti rata capitala, Lusaka; piata locala Solwezi; rinocerii Livingstone sau cele mai lungi cascade din lume cu mai mult de un kilometru si jumatate in lungime: Victoria Falls.

In ceea ce priveste gastronomia, trebuie sa incercati: nshima, o pasta de porumb; samosas, un fel de empanada; si furnicile zburatoare , termite zburatoare gigant prajite.

Bhutan

Daca doriti sa calatoriti in Tara Dragonului, Tara Fericirii sau in regatul ascuns al Himalaya, trebuie sa stiti ca aceasta nu este o destinatie la care puteti calatori singuri. Trebuie sa contractati o excursie organizata cu una dintre agentii cu permisiunea oficiala a Guvernului Bhutan.

Cea mai atractiva din aceasta tara este capitala, Thimbu; manastirea de trecere Dochu-La, valea Gangtey sau templul fertilitatii Chimi Lhakhang. In ceea ce priveste gastronomia, spuneti-va sa dormiti usor, deoarece totul este foarte natural, folosesc putine condimente si nu abuzeaza de picant.