Ce trebuie să știi despre icoanele făcătoare de minuni?

Acestea și anumite icoane făcătoare de minuni reprezintă o lume creștină care are o mare însemnătate. De cele mai multe ori credincioșii încep să acorda importanță acestor icoane, mai ales atunci când au probleme. minunea pe care o face o astfel de icoană se referă de fapt la Dumnezeu care se află mai presus de înțelegerea umană și care are puterea de a manifesta o dorință a astfel încât este depășită legea firii.  prin aceste minuni se urmărește iluminarea persoanelor și mântuirea acestora.

Prin legătura cu Fiului Său, Tatăl Ceresc a îndeplinit minuni asupra oamenilor, adică asupra Lui Însuși. În același timp, a permis realizarea minunilor de către persoanele care se încred în El și în legea Sa, aceștia fiind cunoscuți de sfinți. Icoana apoi, prin sfințenie au diverse capacități spirituale puternice care pot ajuta credincioșii.

Ce Icoane făcătoare de minuni există în România

În Mănăstirea Neamț se află o icoană de la Mănăstirea Hilandar de pe Muntele Athos. Icoana se numește Trihirussa și este mai ușor de recunoscut ca icoana cu trei mâini a Maicii Domnului. Tradiția bisericească îl plasează pe Sfântul Ioan Damaschin ca protagonist al acestei povești de icoane. În esență, Ioan a fost acuzat că l-a trădat pe calif fiind pedepsit prin tăierea mâinii drepte. A îngenuncheat în fața icoanelor Fecioarei Maria și a Sfântului Prunc, și-a pus mâna tăiată lângă el și a început să se roage toată noaptea. Când s-a trezit, mâna îi era înapoi, nevătămată. Apoi a decis să adauge încă o mână icoanei.

Icoana Maicii Domnului a Siriei este din Siria și este una dintre puținele biserici ortodoxe locale, care a devenit de-a lungul anilor o Biserică Ortodoxă Română și un simbol spiritual al României. Fata de multe icoane, Siriaca, aflata acum in Ghighiu, judetul Prahova, aduce o interpretare aparte. Erau lacrimi în ochii Fecioarei Maria, era îndurerată, iar privirea aceea dădea un sentiment de urmărire constantă, indiferent de poziţia în care se afla un creştin. În fața ei, credincioșii au îngenuncheat și călugărițele din Ghighiu au spus că icoana este încă în viață. În timpul rugăciunii, dacă persoana are un suflet curat, simțiți palmele calde care vă înconjoară.

Găsiți o altă icoană minune cu chipul Maicii Domnului în Mănăstirea Păsărilor. Se zvonește că această icoană a Maicii Domnului a ajutat în mod miraculos femeile care nu erau căsătorite. Potrivit tradiției creștine, icoana se găsește lângă un pom al ciobanului. Păstorul i-a dat-o păsării din sat, iar de acolo a luat-o un preot. Preotul a văzut în vis unde era icoana și unde trebuia să meargă. Mănăstirea a fost victima a numeroase furturi, incendii sau moloz de cutremur. Pe lângă icoane, cele mai prețioase lucruri din mănăstire sunt sicriele, care conțin părți din moaștele lui Pantélimon, Mina și Mercur.

Icoanele ne vorbesc despre credința noastră și despre a fi creștin. Acestea sunt simbolurile lui Hristos. Ele sunt simbolurile Bisericii.  Ele sunt simbolurile speranței și ale încurajării. Ele sunt simbolurile speranței și fidelității unui popor față de Hristos.  Ele sunt simbolurile speranței și credincioșiei unii față de alții. Ele sunt simbolurile mărturisirii și ale iertării. Icoanele sunt o mărturie puternică a prezenței lui Hristos în noi. Este important să știm ce înseamnă aceste simboluri.

Sursăicoane-art.ro