Micile detalii care fac diferenta – Trucuri de amenajare care vor schimba aspectul casei tale

Amenajarea unei case nu presupune doar alegerea unui covor, a unei canapele și a unei comode. Atunci când îți dorești să faci o amenajare ca la carte, micile detalii sunt cele care fac diferența între un design îngrijit și bine pus la punct și o casă care a fost doar mobilată.

Ți-am pregătit o listă cu câteva trucuri de amenajare care vor schimba aspectul casei tale:

Accente pentru pereți

Multe persoane consideră că treaba este terminată după ce a au fost vopsiți pereții și tavanul. Plinta decorativa reprezintă un accent plin de stil care delimitează cele două zone și despart din punct de vedere vizual pereții de tavan. Același lucru este valabil și la îmbinarea parchetului cu pereții.

Nu uita arta

Arta are efecte calmante, iar un tablou care se potrivește cu stilul tău nu trebuie să fie neapărat unul scump. Poți opta pentru un tablou printat, chiar și o copie realizată după un tablou al unui pictor cunoscut.

Exteriorul contează

Exteriorul unei case este la fel de important precum interiorul și are puterea de a crea o primă impresie unei persoane care se află în fața casei. Dacă vrei să aplici un truc ușor prin care poți da un alt aspect exteriorului casei, alege ancadramente ferestre exterior.

Folosește tapet

Tapetul este un trend instaurat de ceva vreme în designul interior – pe bună dreptate. Acesta are puterea de a da viață unui spațiu și schimbă cu totul aspectul unei camere. Nu trebuie să pui tapet pe toți pereții în mod necesar. Dacă alegi un model cu print, stabilește un perete de interes pe care să îl pui.

Elimină tot ce nu este necesar

Aglomerarea de obiecte și mobilier nu este bună nici pentru estetica unui loc, nici pentru atmosferă. O curte plină de obiecte pe care nu le folosești, dar nu vrei să le arunci, sau o sufragerie cu piese de mobilier inutile și cutii cu lucruri de care nu ai nevoie va crea o atmosferă apăsătoare. Triază toate obiectele și donează sau aruncă tot ce nu este necesar.

Joacă-te cu texturi

Nu trebuie să îți fie frică să alegi texturi și printuri diverse. Poți pune o pătură de lână pe o canapea de catifea, alături de un covor pufos și o perdea din satin. Orice combinație de texturi este permisă.

Mărește spațiul cu ajutorul oglinzilor

Oglinzile au un efect magic asupra unui spațiu. Dacă vrei să îl mărești, alege câteva oglinzi cu rame potrivite stilului camerei și folosește-te de ele pentru a mări spațiul.

O amenajare nu trebuie să presupună un efort financiar major. Poți folosi câteva trucuri simple după ce ai achiziționat piesele cheie de care ai nevoie. În plus, ai oricând varianta de a restaura piesele de mobilier pe care le ai deja. O canapea poate fi retapițată, o masă poate fi revopsită, iar un fotoliu vechi poate fi acoperit cu o pătură elegantă.