5 scene sterse din ‘Titanic’ care ar fi astupat cateva goluri in scenariu

„Titanic” a spus o poveste fictiva folosind ca baza o tragedie din viata reala si, desi personajele sale principale nu se bazeaza pe oameni reali, multe alte personaje secundare au fost, dar povestile lor au fost taiate si lasate ca scene sterse. 

James Cameron a explorat o varietate de genuri in cariera sa de regizor, incepand cu horror cu „Piranha II: The Spawning” si trecand la SF cu „The Terminator” si chiar la comedia de actiune cu „True Lies”. Numele lui Cameron este acum legat de filmele cu buget mare gratie „Avatar” , dar in 1997 a impartasit cel mai mare proiect al sau de pana acum si ceea ce ramane una dintre cele mai mari realizari ale sale: „Titanic”.

Tema centrala a lui  „Titanic” a fost intotdeauna dragostea dintre Rose si Jack, povestile celor mai multe dintre acele personaje bazate pe pasageri reali ai navei au fost taiate din film, asa ca versiunea finala nu a putut onora cele mai bune povesti adevarate care au crescut. a acelei tragedii si care a lasat mai multe goluri in complot.

1. Soarta Corei

Cora este fata care in mai multe randuri a reusit sa cucereasca inimile nu doar lui Jack, ci si ale tuturor spectatorilor. Adevarul este ca nu se stie ce s-a intamplat cu ea, dar ceea ce se presupune este ca a suferit la fel ca toti cei imbarcati in clasa a treia.

Intr-o scena stearsa s-a confirmat ca Cora s-a inecat intr-adevar in interiorul navei. In imagini a aparut cu parintii sai incercand sa iasa pe una dintre portile care fusesera inchise. Apa a ajuns deja la ei, asa ca nu pot face nimic pentru a se salva.

2. Fabrizio si dragostea lui cu Helga

Fabrizio si Jack au fost intotdeauna foarte apropiati, impreuna s-au imbarcat pe Titanic scapand din realitatea lor si in cautarea unei vieti mai bune. Desi prietenia lor a fost mereu stransa, iar povestea s-a bazat pe povestea de dragoste a lui Jack si Rose, multi s-au intrebat ce s-a intamplat cu viata lui Fabrizio.

Adevarul este ca nu numai Jack si-a trait povestea de dragoste, ci si Fabrizio a trait-o alaturi de marea sa dragoste pe nume Helga. Helga era norvegiana si, desi nu vorbeau aceeasi limba, intr-o scena s-a aratat cum s-au conectat foarte repede.

Odata ce incepe scufundarea navei, Fabrizio incearca in toate modurile ca Helga sa plece cu el si gasesc o modalitate de a supravietui impreuna. Dar ea decide sa ramana cu parintii ei. Cu lacrimi in ochi isi iau ramas-bun in timp ce toata lumea alearga pentru siguranta.

3. Sarutul din camera cazanului dintre Rose si Jack

Scenele de dragoste dintre Jack si Rose nu ar fi fost niciodata suficiente si fanii se plang ca s-a taiat o alta scena in care s-au sarutat in camera cazanelor in timp ce alergau pentru ca Lovejoy ii urmarea.

4. Ambitiile lui Rose

Una dintre scenele sterse pe care o regreta multi dintre cei care o cunosc, este scena in care stie putin mai mult decat ce crede Rose despre ea insasi si ce isi doreste pentru ea. Scena o arata pe Rose spunandu-i lui Jack despre ea si cum nu a simtit ca se potriveste cu imaginea pe care toata lumea o avea despre ea. 

„Sunt robust, puternic ca un cal. Sunt aici pentru a face ceva, nu pentru a fi un ornament. Vezi aceste maini? Au fost facute sa lucreze. Exista ceva in mine, Jack, imi pare rau. Nu „Nu stiu ce este, daca ar trebui sa fiu pictor sculptor sau… nu stiu, dansatoare ca Isadora Duncan, un spirit salbatic, pagan”, a spus  Rose.

5. Originea melodiei „Fly high, very high”

Cand Jack si Rose parasesc petrecerea la care au participat la clasa a treia, ies la o plimbare in care amandoi aud un cantec si incep sa o cante. Versurile melodiei spun:  „Vino Josephine, in masina mea zburatoare, si du-te sus! Sus! […] Sus, sus. Putin mai sus.”

Este aceeasi melodie pe care Rose o canta cu doar un moment inainte de a vedea ca Jack a murit in ocean, desi traducerea sa variaza putin, este aceeasi melodie.

In scena stearsa, dupa ce canta, amandoi incep sa se uite la stele si Jack ii spune lui Rose: „Tatal meu imi spunea ca de fiecare data cand vezi o stea cazatoare, un suflet urca in rai ”. In scena mortii, ea este vazuta privind in sus la cer, poate asteptand o stea sa-si ureze.