Care sunt beneficiile Reiki?

Terapia de origine japoneza este definita ca o practica care ajuta la atingerea echilibrului si la eliminarea afectiunilor corporale.

Reiki este o forma foarte specifica de vindecare energetica, in care mainile sunt plasate chiar in afara corpului sau ating usor corpul, ca in „punerea mainilor”. In plus, se poate face si „la distanta”, ca forma de rugaciune.

Potrivit multor versiuni ale originii sale, dr. Mikao Usui, un cercetator japonez al credintelor spirituale, a adus metoda de vindecare Reiki in constiinta umana in 1922, dupa o experienta spirituala profunda.

Se spune ca a inceput sa-i invete pe altii dupa ce un cutremur puternic a lovit Japonia, care a fost o forta motrice in raspandirea cunostintelor sale. Cu toate acestea, medicina asiatica, care este cunoscuta in intreaga lume pentru vechimea si eficacitatea sa, subliniaza, alaturi de istorici, ca Reiki a aparut cu mii de ani in urma.

Ce este functia reiki?

Terapia de origine japoneza este definita ca o practica care ajuta la atingerea echilibrului si la eliminarea afectiunilor corporale. Reiki functioneaza prin canalizarea energiei interne si externe. Aceasta energie se aplica acolo unde exista blocaje energetice, carora le este atribuita responsabilitatea pentru disconfort.

De asemenea, este considerata o disciplina holistica, care concentreaza aspectele subiectului; fiind aplicat la nivel fizic, mental si emotional. Elementul transmitator in Reiki sunt mainile, care distribuie energie pozitiva si vindecatoare prin diferite pozitii.

Acest lucru trebuie studiat, pentru a detecta si ce parte a corpului are o anumita boala. Integrarea corpului, mintii si spiritului este primordiala. Specialistii din aceasta disciplina atrag atentia ca nu este implicata in nicio religie.

Dimpotriva, o califica drept o filozofie sau un dar pe care putini il au. Faima Reiki s-a raspandit in toate societatile din lume, vindecand depresia, stresul, anxietatea si alte afectiuni fizice, un produs al vietii convulsive a fiintei umane.

Trebuie remarcat faptul ca terapia poate fi autoaplicata si aplicata.

Care sunt beneficiile Reiki?

Beneficiile Reiki sunt variate si ar putea fi rezumate la reducerea durerii fizice si emotionale prin deblocarea energiei ki blocate. Vom detalia cateva dintre diferitele beneficii care sunt atribuite acestei practici:

  • Stimuleaza fortele interne si proprii de regenerare. Ajuta sistemul imunitar.
  • Imbunatateste functiile metabolice.
  • Reduce stresul, depresia si lipsa de vitalitate.
  • Genereaza bunastare si imbunatateste stima de sine.
  • Produce echilibru si creste claritatea mentala si concentrarea.
  • Amelioreaza cazurile de insomnie si incurajeaza somnul.
  • Echilibreaza energia in sarcina si postpartum.
  • Ajuta in tratamentul migrenelor, durerilor menstruale, constipatiei, bulimiei si anorexiei, printre altele.

Ce aspecte trebuie luate in considerare inainte de a practica Reiki

Reiki nu are contraindicatii sau efecte secundare, totusi este important sa va amintiti intotdeauna sa il utilizati ca terapie complementara sau alternativa la alte tratamente. Unii sensei considera contraindicatii faptul ca nu trebuie efectuat in timpul operatiilor sau inainte ca fracturile osoase sa fie stabilite corect de catre un chirurg ortoped.

De asemenea, se recomanda ca pacientul sa fie pe deplin constient in timpul terapiei, astfel incat sa se abtina de la consumul de medicamente, medicamente care interfereaza cu somnul sau alcool.