Care sunt avantajele colaborarii cu o agentie imobiliara

Sursa foto: https://pixabay.com

Scopul unei agentii imobiliare este acela de a intermedia tranzactiile din acest domeniu, venind astfel atat in sprijinul proprietarilor, cat si al celor care doresc sa cumpere sau sa inchirieze locuinte ori terenuri.

Asadar, colaborarea cu o agentie imobiliara presupune mai multe avantaje pentru oricine apeleaza la serviciile sale iar, in cele ce urmeaza vom detalia acest subiect din ambele perspective.

Ce beneficii are un cumparator sau un chirias

Gasirea unei locuinte in zona pe care ti-o doresti si la pretul pe care esti dispus sa-l oferi poare fi un demers dificil si de durata. Daca vrei sa rezolvi mai usor aceasta problema, este recomandat sa te adresezi unei agentii imobiliare din urmatoarele motive:

  • Oferta foarte variata – Este important sa ai de unde alege atunci cand cauti o locuinta sau un teren, iar o agentie imobiliara iti poate pune la dispozitie o gama larga de variante. De exemplu, daca vrei sa cumperi o locuinta la curte, poti gasi numeroase case se vanzare prin Smart Imobiliare, iar pentru asta nu trebuie decat sa iei legatura cu specialistii agentiei.
  • Consultanta – Daca nu esti hotarat in privinta zonei in care vrei sa cumperi sau sa inchiriezi,  o agentie te poate ajuta sa faci alegerea potrivita, prezentandu-ti facilitatile fiecarei zone si preturile de tranzactionare. De asemene in functie de suma de care dispui, specialistii iti pot recomanda cele mai potrivite variante pentru tine
  • Posibilitatea de a vizita mai multe proprietati – Este important sa stii cum arata locuinta in care vrei sa te muti, de aceea este necesar sa faci o vizionare in prealabil. Prin intermediul unei agentii, poti programa astfel de vizionari in functie de programul tau, vizitand mai multe proprietati care te intereseaza.

Ce beneficii ai ca proprietar

Daca esti proprietar si vrei sa vinzi sau sa inchiriezi fara prea multa bataie de cap, poti lasa toata treaba in seama unei agentii imobiliare. Lucrurile se vor rezolva mult mai usor, datorita serviciilor pe care aceasta le ofera.

  • Promovarea ofertei pe mai multe canale – anuntul tau va aparea in toate rubricile importante de mica publicitate, va fi promovat on line si pe alte canale, iar de aceasta se va ocupa agentia, mult mai eficient decat ai face-o tu. Totodata, oferta va ajunge mai usor la clientii interesati, care se vor adresa direct agentiei.
  • Evaluarea proprietatii – daca nu stii exact ce pret sa ceri, sau daca cel stabilit nu este apropiat de valoarea reala, poti sa apelezi la o agentie imobiliara, pentru evaluarea proprietati. In acest mod, specialistii vor stabili pretul maxim pe care il poti obtine, iar daca tii cont de sfatul lor cresc sansele de a gasi rapid un client.
  • Negocierea cu clientii – discutiile si negocierile cu clientii sunt purtate de agentii imobiliari, care nu vor incheia tranzactia sub pretul pe care vrei sa-l primesti. Astfel, nu vei fi deranjat de telefoane si nu vei fi nevoit sa repeti aceleasi informatii de fiecare data. In plus, agentii imobiliari stapanesc mult mai bine arta negocierii, asa ca ai toate sansele sa obtii un pret mai bun.
  • Indeplinirea formalitatilor legale – odata stabilita o intelegere, este nevoie de intocmirea documentelor pentru ca tranzactia sa fie legala. Agentia imobiliara se ocupa si de toate formalitatile necesare in acest sens, asa ca te scuteste si de alergatura. In plus, specialistii stiu foarte bine ce acte sunt necesare si ce documente se intocmesc, si astfel este eliminat riscul unor erori ce ar putea avea urmari neplacute ulterior.

Dupa cum vezi, vei avea doar de castigat de pe urma colaborarii cu o agentie imobiliara, economisind timp si rezolvand lucrurile mult mai simplu decat pe cont propriu.