Camera de oaspeti in stil clasic: 6 sfaturi de decor

Candva, camera oaspetilor era cea mai frumoasa din intreaga casa. Daca si tu vrei ca oaspetii tai sa se simta speciali si rasfatati, am pregatit pentru tine cateva idei de decorare, pe care sa le poti implementa cu usurinta in casa ta.

Lenjeria de pat

Pentru a oferi un confort maxim invitatilor tai, alege pentru patul in care se vor odihni un asternut din materiale de calitate. Calitatea nu implica intotdeauna investitii majore, poti achizitiona lenjerii de pat, de la 18 ron, de pe pe site-ul Vivre, locul care iti ofera cele mai practice solutii pentru amenajarea casei tale. 

Cuvertura de pat 

Cuvertura de pat nu este doar un element de protectie pentru pat si lenjerie, ci si un accesoriu care poate schimba complet aspectul unei camere. In alegerea cuverturii, va trebui sa iei in calcul culoarea predominanta a camerei, elementele de decor si stilul decorativ. 

Daca stilul se potriveste, pentru un plus de confort, opteaza pentru o cuvertura pufoasa, pentru ca patul pregatit pentru invitatii tai sa imbie la relaxare.

Perdelele si draperiile

Perdelele si draperiile sunt o modalitate extraordinara pentru decorarea unui spatiu. Opteaza pentru perdele deschise la culoare, care sa difuzeze lumina discret, iar pentru blocarea luminii poti opta pentru draperii inchise la culoare, dar in tonurile camerei.

Astfel, daca pe pat ai asternut o cuvertura de culoare albastra, iar in camera ai instalat un un fotoliu galben-mustar, poti decora cu perdele in nuante galbui si draperii in tonuri de albastru inchis. 

Canapea sau fotolii din materiale textile

Stilul clasic poate fi recunoscut cu usurinta datorita detaliilor elegante ale modului de amenajare. Unul dintre lucrurile specifice este folosirea elementelor textile, chiar si pentru canapele sau fotolii. In randul materialelor cele mai populare pesntru aceste obiecte de mobilier sunt catifeaua sau materialul reiat.

Nu trebuie sa optezi pentru o canapea de mari dimensiuni, ci pentru una care se potriveste cat mai bine in camera ta, in functie de dimensiunile acesteia.

Corpuri de iluminat

Lampile, lampadarele, aplicele, candelabrele sau lustrele sunt corpuri de iluminat perfecte pentru a-ti amenaja cat mai bine spatiul, intr-un stil clasic. Ai in vedere doar ca stilul clasic presupune usoare accente vintage. Nu este nevoie sa incarci camera, ci doar sa decorezi totul in acord cu restul obiectelor.

Covoare in jurul patului

Pentru a oferi confort deplin oaspetilor tai si a respecta cerintele stilului clasic, poti lua in calcul includerea unui covor in mijlocul camerei. Poti opta, de asemenea, pentru traverse pe care sa le asezi in jurul patului. 

Stilul clasic ramane unul dintre cele mai populare stiluri de amenajare interioara, de aceea il poti adopta fara retineri in designul camerei de oaspeti. Exista sanse ca multi dintre musafirii tai sa se simta ca acasa intr-un loc „clasic”. Nu numai ca exista sanse sa sporesti nivelul de acomodare si confort al acestora, dar le vei accentua bucuria de a se desfata intr-o camera cu adevarat speciala, amenajata in stil clasic.