Liftingul facial: ce presupune și ce beneficii îți poate aduce

Trecerea timpului își lasă amprenta asupra pielii, deoarece aceasta începe să își piardă elasticitatea și volumul din cauza scăderii nivelului de colagen din organism. La acestea se adaugă și toți factorii exteriori la care este expusă, precum radiațiile ultraviolete, poluarea, fumul de țigară, dar și stresul sau oboseala.

De aceea, tot mai multe persoane caută soluții pentru a reda aspectul tânăr tenului lor, iar o procedură des solicitată este cea de lifting facial. Află mai multe despre aceasta, când se recomandă și care sunt beneficiile pe care le poate aduce.

Ce este liftingul facial?

Litfingul facial este o procedură chirurgicală care ajută la întinerirea feței și la redarea unui contur bine definit. Aceasta presupune realizarea unor incizii și “ridicarea” pielii, astfel încât aspectul ridurilor să fie netezit cât mai mult, iar pielea să nu mai fie lăsată. Se poate realiza și îndepărtarea excesului de piele și de țesut adipos. Practic, liftingul facial este o remodelare a trăsăturilor feței.

Însă, liftingul nu este o procedură strict chirurgicală. După caz, este posibil ca acesta să se realizeze și nechirurgical, prin injectarea unor substanțe speciale (fillere) sau a grăsimii proprii pentru a reîmprospăta aspectul feței.

Când se recomandă liftingul facial?

În momentul în care pielea feței începe să își piardă din elasticitate, iar acest lucru devine foarte vizibil, ai putea apela la o astfel de procedură. Dacă ea și-a pierdut tonusul, a început să se lase și au apărut depozite inestetice de piele în exces, care oferă un aspect obosit și pare că trag fața în jos, putem spune că ești un candidat potrivit pentru un lifting facial.

Dacă ai de-a face cu riduri medii sau mai profunde, procedura va fi o bună soluție pentru a le ameliora. Din nou, dacă ai șanțuri nazolabiale și de marionetă foarte pronunțate, prin lifting se va putea ridica pielea pentru a le estompa. Șanțurile nazolabiale sunt acele linii care se formează de la baza nasului și coboară spre gură, iar șanțurile de marionetă le completează, coborând dinspre colțurile gurii înspre bărbie.

În ce constă liftingul facial?

Liftingul chirurgical necesită realizarea unor incizii la nivelul feței. În funcție de aspectele care se doresc corectate, acestea pot porni de deasupra frunții, de la linia părului, și pot coborî către ureche, sau ele pot porni din zona ochilor. Apoi, pentru a preveni inflamația și alte complicații, pielea se va desprinde cu ajutorul unui laser.

Înainte de a repoziționa pielea, orice exces va fi îndepărtat. Apoi, în momentul repoziționării, pielea va fi bine întinsă și netezită, pentru a obține aspectul tânăr dorit. Pentru a nu rămâne nicio urmă, remodelarea se va realiza cu niște suturi foarte fine, resorbabile.

Care sunt beneficiile liftingului facial?

Principalul beneficiu al acestei proceduri este faptul că tenul va fi întinerit în mod vizibil. Ridurile vor fi netezite, iar orice piele în exces va fi întinsă sau înlăturată. În plus, liftingul facial poate asigura și o remodelare a tuturor trăsăturilor. Anumite părți ale feței pot fi evidențiate și ridicate (pomeții, linia sprâncenelor, colțurile gurii, pleoapele), iar chipul și gâtul vor fi mult mai bine conturate.

Dacă te simți nemulțumit de pielea lăsată de pe față și ai riduri profunde pe care nu le poți corecta în alte moduri, poți lua în considerare procedura de lifting facial. Acesta se realizează doar în cabinetele de chirurgie estetică, așa că ia legătura cu un specialist și află cum poți din nou să te simți tânăr.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
www.cosmedica.ro
https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/