Beneficiile de a avea un animal de companie

Multi oameni adopta un animal de companie gandindu-se ca ii va ajuta sa se simta mai putin singuri , dar in timp isi dau seama ca aceasta companie le aduce multe alte lucruri bune. Va spunem care sunt avantajele oferite de un animal de companie.

Beneficiile de a avea un animal de companie

Desi multi nu o cred, faptul ca un animal de companie aduce beneficii emotionale, mentale si fizice. Este una dintre cele mai bune companii pe care le putem avea, asa cum este coroborata de 65% din populatia care locuieste cu una. Indiferent daca este un caine sau o pisica, a avea un animal de companie ne aduce mari avantaje, iar acestea sunt unele dintre cele mai importante:

Incurajeaza activitatea

Multe persoane au o viata sedentara si, uneori, singuratatea, anxietatea, stresul sau chiar oboseala ii impiedica sa iasa afara mai mult decat este necesar. Un animal de companie va incuraja iesirile, deoarece are nevoie de mai multe plimbari pe zi.

Plimbarile nu vor fi numai bune pentru animalul insusi, ci pentru proprietar , deoarece activeaza circulatia, imbunatatesc starea de spirit si permit respiratia aerului curat.

Exercitiu

Animalele de companie necesita joaca, iesire si alergare, ridicare de obiecte si multe alte lucruri care te vor forta sa faci exercitii mai des. In plus, daca sunteti deja unul dintre cei care fac exercitii fizice, veti gasi in compania dvs. compania ideala.

Ne ajuta sa ne organizam

Stiti ce spun ei cu atat mai putin trebuie sa facem, cu atat mai putin timp avem de facut? Ei bine, aceasta fraza este complet adevarata, iar un animal de companie ne ajuta sa ne organizam timpul mai eficient.

Va trebui sa cream o rutina pentru el si asta ne va ajuta sa avem si o rutina in viata noastra. Acest lucru ne va permite sa fim mai echilibrati, mai organizati si vom simti bunastarea interioara.

Imbunatateste-ne sentimentul de responsabilitate

A avea grija de o fiinta vie ne face sa ne simtim utili si ne ajuta sa fim mai responsabili. Acest lucru este important mai ales la copii , deoarece, daca sunt crescuti cu un animal de companie, vor invata sa indeplineasca obligatii, care vor fi esentiale in viata lor de adult.

Afinitatea a anchetat mai multi copii cu rezultate surprinzatoare. 90% au declarat ca isi vor dedica timpul pentru a avea grija de el, 80% isi vor livra jucaria preferata pentru cainele lor, iar 75% ar fi dispusi sa se ridice mai devreme pentru a-si plimba animalele de companie.

Vom exprima emotii

Pentru acei oameni timizi carora le este greu sa- si exprime sentimentele si emotiile, a avea un animal de companie va fi ideal sa se imbunatateasca in acest aspect. Animalele ne arata intotdeauna afectiunea, fidelitatea si dragostea lor, ceea ce este imposibil sa nu le inlocuim in acelasi mod.

De fapt, probabil ai vazut cum prietenii sau cunoscutii isi schimba tonul vocii cand vorbesc cu animalele de companie. Ei bine, acesta este motivul.

Ajuta la socializare

Un animal de companie ajuta intotdeauna sa inceapa conversatiile pe strada sau in parc si ne poate conduce sa ne facem prieteni noi care sa ne extinda cercul social.

Reduc stresul

Nimeni nu poate rezista la fata draguta si prietenoasa a unui animal atunci cand vine acasa, oricat de suparat sau stresat este din cauza problemelor de la serviciu sau de familie. Cand treci prin usa si vezi animalul tau sarind cu bucurie cand te vad, vei uita tot ce te-a coplesit acum cateva minute.

Reduc sentimentul de singuratate

Este adevarat ca nu putem avea o conversatie cu ei, dar stiind ca exista altcineva acasa care te iubeste, te ingrijeste si te mangaie in felul lor, te va face sa te simti mai insotit si sa vrei sa ajungi acasa. In plus, vei avea umor mai bun , iar aventurile pe care le vei trai cu el si ceea ce vei rade cu gesturile si rautatea lui iti vor creste sentimentul de bunastare.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante beneficii ale unui animal de companie. Inca nu ati adoptat un animal de companie? Ei bine, nu te gandi de doua ori, viata ta se va imbunatati enorm!