Află cum să-ți amenajezi casa cu bun gust, dar cu bani puțini

Este important ca din când în când să mai faci câteva schimbări în locuința ta care să nu necesite un efort financiar prea mare. Primul pas este să te gândești cum ai putea să schimbi sau să îmbunătățești piesele decorative deja existente, deoarece detaliile sunt cele care fac diferența. Iată câteva idei practice ce te vor ajuta să amenajezi casa cu bun gust, dar cu bani puțini:

  • Rearanjarea mobilierului

O modalitate de a amenaja locuința cât mai plăcut, fără să cheltuiești niciun ban este să rearanjezi mobilierul. Ai nevoie doar de puțin timp liber și multă creativitate. Poți muta piesele de mobilier dintr-o parte a încăperii în cealaltă sau chiar dintr-o cameră în alta. Spre exemplu, mută raftul de cărți în bucătărie pe care să așezi vesela și se va schimba radical aspectul casei.

  • Vopsește un perete într-o culoare vibrantă

Dacă vrei să faci o schimbare spectaculoasă în casa ta nu este necesar să vopsești toți pereții, ci doar unul singur. Dacă-ți dorești să diversifici puțin cromatica din living sau dormitor, alege un perete pe care să-l vopsești într-o culoare vibrantă. Mai exact, într-o culoare care-ți va capta atenția de cum intri în încăpere. Poți alege o culoare precum albastru, portocaliu sau chiar verde. Iar dacă vrei să fii și mai îndrăzneț, tapetul este o soluție la fel de ieftină, practică și de mare impact.

  • Decorațiunile sunt esențiale

O locuință decorată cu bun gust are nevoie de câteva decorațiuni esențiale. Cele mai importante sunt tablourile canvas abstracte, de la pepanza.ro, foarte accesibile la preț, potrivite pentru orice încăpere și orice stil de amenajare. Avantajul unui astfel de tablou este că nu poate fi trecut neobservat, devenind ușor vedeta oricărei camere. Pe lângă tablouri, nu ezita să folosești oglinzi decorative de diferite forme, perne colorate, statuete, plante și vaze cu flori.

  • Achiziționează piese de mobilier vintage

Dacă vrei să faci o schimbare importantă și de efect în locuința ta, magazinele vintage sunt soluția. Poți merge în magazine cu piese de decor vechi și vei găsi elemente spectaculoase cum ar fi suport de căni, rafturi pentru farfurii, canapele sau noptiere. Avantajul pieselor decorative vintage este că sunt ieftine, unice, nu se demodează niciodată și te vei bucura de un spațiu total nou care o să te inspire.

Așadar, dacă pui în practică sfaturile prezentate mai sus vei reuși să amenajezi locuința cu bun gust și cu bani puțini.

Sursa foto: freepik.com