Cum sa vorbesti cu parintii care aleg sa nu isi vaccineze copiii

Pentru prima data de cand a inceput pandemia COVID-19 , vaccinarea nu este doar o ipotetica pentru multi parinti; acum este o optiune reala pentru copiii cu varsta peste 12 ani si multi parinti au sarit la sansa. Conform datelor Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), peste 600.000 de copii cu varste intre 12 si 15 ani au primit vaccinul Pfizer in prima saptamana in care a fost disponibil.

Si expertii considera, de asemenea, ca pana la inceputul noului an scolar din toamna , copiii mai mici ar putea fi eligibili si pentru vaccinare.

Dar au existat – si vor continua – multi parinti care renunta. Intr-un sondaj recent , 25% dintre parinti au spus ca nu intentioneaza sa isi vaccineze copiii, in timp ce alti 18% au spus ca o vor face doar daca scoala copiilor lor o impune. (Ramane neclar daca scolile pot in mod legal.)

Pe masura ce intram in urmatoarea faza a pandemiei COVID-19 si a lansarii vaccinului pentru copii, parintii vor trebui sa inceapa sa aiba conversatii intre ei despre planurile lor – si cu siguranta vor aparea dezacorduri. Asadar, parintii HuffPost i-au intrebat pe medicii pediatri cu experienta in a purta conversatii cu parintii care nu stiu vaccinuri si cu ingrijitorii despre unele dintre cele mai bune practici de care sa tii cont.

,, Chiar vreau sa le imputernicesc parintii sa ceara”, a spus dr. Edith Bracho-Sanchez , medic pediatru la Universitatea Columbia din New York. ,,Cred ca uneori nu vrem sa spunem ceva gresit sau sa ranim sentimentele oamenilor, dar cand vorbesti despre sanatatea copilului tau – mai ales daca vor fi intr-un loc in care vor fi expusi altor persoane pentru o perioada prelungita de timp, cum ar fi tabara de vara sau o noapte – este absolut in regula sa intrebi. „

Nu te complica. Ceva de genul: ,,Ce ati decis pentru familia dvs. despre vaccinuri?” este o modalitate buna de a intra, a spus Bracho-Sanchez. Sau chiar doar ,,familia ta este vaccinata?” Si ,,o sa te vaccinezi?” mi-a recomandat ea.

Amintiti-va: Deciziile de vaccinare ale altor persoane au un impact direct asupra sanatatii propriei familii. Chiar daca sunteti vaccinat si aveti un adolescent care este si el vaccinat, s-ar putea sa aveti acasa un copil mai mic care ar putea fi expus.

,,Daca intrebati dintr-un loc de ingrijire si curiozitate, acesta da tonul si foarte rar puteti gresi”, a spus Bracho-Sanchez.

Straduiti-va pentru empatie.

Daca sunteti nerabdatori sa va vaccinati propriul copil impotriva COVID-19, s-ar putea sa vi se para uimitor (sau mai rau) sa va dati seama ca un coleg de parinte care va place si respectul are alte ganduri.

Dar amintiti-va: ,,Pastrarea empatiei in prim-planul conversatiilor noastre cu ceilalti este esentiala”, a spus medicul pediatru Dr. Kelly Fradin, care conduce popularul cont Instagram Advice I Give My Friends si a fost autorul cartii recente ,, Parenting in a Pandemic „.

,,Toti parintii au avut un an dur, iar multi care ezita sa se vaccineze imediat se pot simti speriati”, a spus ea.

Si intr-adevar se pare ca exista un grup considerabil de parinti – aproximativ 25% – care spun ca vor sa astepte si sa vada cum functioneaza vaccinul dincolo de studiile clinice initiale.

,,Presiunea excesiva poate da inapoi si ii poate determina pe indivizi sa cimenteze cu adevarat in deciziile lor”, a avertizat Fradin. ,,Inca cateva luni de date si milioane de copii care se descurca bine dupa vaccinare ar putea fi toate dovezile pe care acesti indivizi trebuie sa le arunce in cautare”.

Impartaseste de ce iti vaccinezi propriul copil.

Cercetarile au aratat ca un factor care poate ajuta, de fapt, la influentarea parintilor care ezita vaccinul sunt conversatiile cu oamenii in care au incredere, in special medicii pediatri , dar si prietenii si familia.

,,Daca alegeti sa va vaccinati si ceilalti din jurul vostru nu, impartasiti rationamentul si increderea dvs.”, a indemnat Fradin – desi i-a avertizat pe parinti sa evite tendinta de a fi prea ,,instructivi”.

Fradin a spus ca aude de la multi parinti care sunt ingrijorati ca vaccinurile COVID-19 sunt impinse asupra copiilor lor doar pentru a contribui la obtinerea imunitatii turmei. Grupuri precum Academia Americana de Pediatrie au impins cu adevarat ideea ca vaccinarea copiilor inseamna numai binele mai mare, subliniind ca exista beneficii reale pentru copiii individuali. ,,In timp ce mai putini copii decat adultii au suferit cea mai severa boala, aceasta nu este o boala benigna la copii”, a declarat presedintele AAP intr-o declaratie recenta.

,,Copiii vor obtine beneficii substantiale directe de la vaccinare”, a spus Fradin – nu in ultimul rand este ca vor putea sa mearga fara masca in multe situatii si sa-si reia o multime de activitati normale.

Personalizarea tuturor acestor lucruri si vorbirea despre motivul pentru care credeti ca vaccinul COVID-19 va va ajuta propriul copil, ar putea determina colegii parinti sa se gandeasca la beneficiile potentiale pentru propriul copil. Studiile arata , de exemplu, ca atunci cand medicii pediatri vorbesc cu parintii ezitanti la vaccinare, acesti parinti sunt cel mai influentati de convingerile si experientele personale ale medicilor – cum ar fi sa le spui pacientilor ca si-au vaccinat toti copiii. Personalizarea tuturor acestor lucruri poate fi puternica.

Analizati cateva fapte de baza.

Inainte de a purta o conversatie cu un alt parinte despre vaccinurile COVID-19, este o idee buna sa faceti o mica planificare.

„Ganditi-va inainte pentru a avea un mod de a raspunde la orice auziti”, a spus Bracho-Sanchez.

Poate studiati unele dintre cele mai frecvente mituri legate de copii si vaccinarea COVID-19 care ar putea pune parintii in eroare , cum ar fi temerile nefondate cu privire la fertilitatea viitoare sau daca vaccinul este periculos pentru copii.

,,Cel mai comun mesaj pe care il aud de la parinti este ca se simte prea devreme sau se grabeste”, a spus Fradin.

Pentru acesti parinti, termenul ,,viteza de urzeala” sugereaza ca procesul a fost scurtat intr-un mod care a sacrificat siguranta si pur si simplu se tem ca vaccinul le-ar putea afecta copiii.

Din nou, aici curiozitatea, empatia si unele cunostinte de baza pot fi cu adevarat utile. (Site-urile web ale AAP si CDC sunt surse excelente de informatii.)

In cele din urma, amintiti-va: nu este responsabilitatea dvs. sa incercati sa ii convingeti pe alti parinti si cercetarile sugereaza ca medicii pediatri (adica probabil ca nu sunteti voi!) Sunt intr-adevar cel mai important factor in a-i determina pe parinti sa accepte vaccinurile. Asa ca alege-ti bataliile, apoi fa ce trebuie sa faci pentru a-ti mentine propriul copil sanatos si in siguranta.