4 sucuri cu sfecla

Sfecla rosie (sau betabel) este un aliment de care poti profita in diverse preparate, precum sucurile pe care ti le propunem mai jos.

Sucurile cu sfecla (sau sfecla) sunt bauturi pe care le poti prepara in acele momente in care vrei sa te bucuri de o bautura diferita, hranitoare si energizanta. 

Sfecla rosie este un aliment care poate fi combinat cu diverse ingrediente, inclusiv fructe si diverse condimente, precum ghimbirul si scortisoara. Rezultatul este o bautura cu o aroma puternica si unica, care merita incercata.

Multi oameni le place sa manance sfecla cruda, rasa, in salate. Desi cel mai obisnuit este sa-l iei fiert, ca garnitura. Cu toate acestea, poate fi folosit si pentru a pregati bauturi mixte, cum ar fi smoothie-ul cu sfecla, banane si kiwi.

Nota: consumul de sucuri, sucuri sau smoothie-uri nu trebuie sa inlocuiasca niciodata mesele principale. Cel mai indicat este sa profitati de ele in cadrul unei alimentatii echilibrate si suficiente.

4 retete de sucuri cu sfecla

Iata cateva retete pe care le poti face acasa usor si intr-un timp scurt, cu ingrediente foarte simple.

1. Sfecla rosie, morcovi si lapte de cocos

Amestecul de sfecla si morcovi este destul de comun, totusi, atingerea laptelui de cocos nu atat de mult. Acesta din urma vine sa sporeasca atingerea dulce a morcovului, dand bauturii o aroma delicioasa.

Ingrediente

  • 1 sfecla
  • 2 morcovi
  • Lapte de nuca de cocos
  • Optional: o lingura de suc de lamaie.

Pregatirea

  1. Spalati si scurgeti bine atat sfecla, cat si morcovii (nu este nevoie sa le curatati de coaja).
  2. Taiati-le in bucati mici.
  3. Duceti toate ingredientele in blender si procesati pana obtineti un amestec omogen.
  4. Gustati pentru a vedea daca aroma este buna si daca este necesar, rectificati.
  5. Serviti si consumati in momentul de fata.
  6. In plus, puteti adauga o nota de miere pentru a indulci.

Nota: in loc de morcovi, bananele ar putea fi folosite pentru o bautura mai groasa si mai dulce.

2. Sfecla rosie, portocala si capsuni

Sucul de sfecla, portocale si capsuni nu este doar delicios, ci si foarte revigorant si energizant. Din acest motiv, poate fi savurat dimineata, inainte de a merge la plimbare sau la antrenament si astfel sa profite la maximum de toate contributiile sale.

Pregatirea

  • Spalati si scurgeti bine sfecla.
  • Taiati-le in felii subtiri.
  • Faceti acelasi lucru cu capsunile.
  • Duceti toate ingredientele in blender si procesati pana obtineti un amestec omogen.
  • Serviti si consumati in momentul de fata.
  • In plus, puteti adauga o nota de miere.

Nota: in cazul in care doriti o bautura cu o aroma de citrice mai puternica, adaugati mai multe capsuni la preparat sau, alternativ, o lingurita de suc de lamaie.

3. Sfecla rosie, mere si ghimbir

Ghimbirul va adauga o nota picanta rafinata acestei bauturi. Prin urmare, aceasta este o optiune perfecta pentru iubitorii de arome mai puternice.

Ingrediente

  • 2 mere
  • 3 sfecla
  • radacina de ghimbir
  • Optional: scortisoara pudra.

Pregatirea

  1. Spalati si scurgeti bine sfecla si merele.
  2. Taiati-le in bucati mici (fara coaja).
  3. Pune totul in blender impreuna cu putina apa si proceseaza pana se omogenizeaza.
  4. Consuma in momentul de fata.

4. Sfecla rosie, castraveti si spanac

Amestecul de sfecla, castraveti si spanac este extrem de racoritor. Mai ales daca este savurat cu o nota de menta.

 Ingrediente

  • 1 sfecla
  • 2 castraveti
  • Spanac (dupa gust)
  • Optional: frunze de menta proaspata

Pregatirea

  • Spalati bine sfecla si castravetii si taiati-i felii subtiri.
  • Separat spanacul se spala, se scurge si se taie in bucati mai mici cu ajutorul unui cutit.
  • Pune totul in blender si proceseaza pana la omogenizare (nu este necesar sa adaugi aproape apa, deoarece castravetii sunt bogati in ea).
  • Serviti si savurati imediat.

Puteti crea propriile versiuni ale acestor sucuri cu sfecla, cu ingredientele la alegere, in cantitatile pe care le considerati. Iata doar cateva idei pentru a incepe.

Retineti ca nu este recomandat sa indulciti aceste preparate cu zahar sau indulcitori, deoarece cu aceasta puteti depasi consumul de zahar recomandat conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

In unele cazuri poti folosi un strop de miere sau fructe, dar idealul este sa te bucuri de aromele ingredientelor, fara adaos de zahar. 

In sfarsit, reamintim ca niciuna dintre aceste bauturi nu trebuie luata ca inlocuitor al meselor (deoarece acest lucru ar putea impiedica organismul sa obtina nutrientii de care are nevoie) sau bucati intregi de fructe (a caror contributie este esentiala pentru sanatate, in general).