Cele mai bune 7 ceaiuri pentru a calma tusea

Tusea usoara poate fi calmata in moduri foarte simple, precum consumul moderat al unor bauturi hidratante, inclusiv cele pe care vi le propunem mai jos.

Ai vrea sa stii care sunt cele mai bune ceaiuri pentru a calma tusea? In acest caz, continuati sa cititi pentru ca le vom dezvalui pe toate mai jos, precum si proprietatile si beneficiile lor. 

Inainte de a continua, este necesar sa lamurim ca, desi este foarte enervant, tusea este un mecanism de aparare al organismului, care ajuta la mentinerea gatului si a tractului respirator liber de posibili agenti patogeni.

Vestea buna este ca, atunci cand tusea este usoara si punctuala, ea poate fi ameliorata cu usurinta cu unele remedii casnice, precum infuziile de plante, realizarea de vaporizari sau utilizarea unui umidificator de camera.

Cele mai bune ceaiuri pentru a calma tusea

Aici va spunem care sunt cele mai bune ceaiuri care va pot ajuta sa ameliorati tusea in mod natural. Ia nota de aceste bauturi delicioase!

1. Ceai de cimbru

Conform credintelor, aceasta planta ofera multe beneficii pentru afectiunile aparatului vocal si plamanilor. Din acest motiv, cantaretii si profesionistii care isi folosesc mult vocea consuma cu oarecare regularitate ceai de cimbru.

  • Se spune ca acest ceai ajuta la calmarea durerii si la calmarea gatului.
  • Conform datelor Fundatiei Spaniole pentru Nutritie, cimbrul contine: zinc, calciu, fosfor, potasiu, magneziu, tiamina, fier, riboflavina, niacina, vitamina A, timol, carvacrol si cineol.

2. Ceai de lamaie cu miere si scortisoara

Amestecul de citrice, scortisoara si miere este foarte placut pentru palat si poate ajuta si la calmarea tusei.

  • Conform credintelor populare, lamaia (datorita continutului de vitamina C) are un efect antibiotic, ceea ce ar oferi alinare.
  • Datorita texturii sale netede, mierea poate ajuta la hidratarea gatului si la calmarea oricarei iritatii pe care o poate avea. 
  • La randul ei, scortisoara devine un ingredient extrem de aromat, capabil sa sustina relaxarea.
  • Conform datelor Fundatiei Spaniole pentru Nutritie, scortisoara contine proteine, fier, calciu, potasiu, zinc, seleniu, vitamina B6 si C.

3. Ceai de menta

Printre ceaiurile pentru a calma tusea, menta (Mentha spicata) este una dintre cele mai populare. Din intelepciunea populara , i se atribuie proprietati antiinflamatorii, antiseptice, analgezice si carminative. 

Se poate savura singur, fara nici un adaos, sau poate fi combinat cu un strop de lamaie, sau o felie de portocala proaspata. Rezultatul este de obicei aromat, revigorant si delicios.

4. Ceai Rooibos cu lapte

Deoarece ceaiul rooibos nu contine cofeina, poate fi consumat in orice moment al zilei. Va fi foarte reconfortant, deoarece este adesea insotit de o nota de lapte si vanilie (care este si foarte aromata).

  • In cazul in care nu doriti sa adaugati sau nu puteti consuma lapte, puteti utiliza in schimb o bautura vegetala, precum laptele de migdale. Desi te poti bucura si de el natural.
  • Deoarece are deja o anumita atingere dulce, nu este necesar sa adaugati miere sau alti indulcitori; dar in cazul in care vrei sa o faci, ar fi indicat sa mentii moderatia.

5. Ceai de ghimbir cu miere

Amestecul simplu de ghimbir si miere poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea tusei. Se prepara cu putin ghimbir proaspat ras si cu o lingurita de miere adaugata (sau mai putin, dupa preferinta). In unele cazuri, se adauga si putina lamaie si scortisoara.

  • Ghimbirului i se atribuie proprietati antiinflamatorii, digestive si antiemetice.

6. Ceai de radacina de marshmallow

Marshmallow este cunoscuta si sub numele de altea, bismalva sau iarba de trestie. Este o planta, foarte apreciata pentru proprietatile sale medicinale. A fost folosit pentru a trata simptomele asociate cu racelii, cum ar fi tusea si iritatiile si durerile in gat.

Pe piata gasesti siropuri de tuse de marshmallow, precum si planta uscata pentru prepararea infuziilor, sau chiar pliculete de ceai gata preparate. Trebuie doar sa incalzesti apa si sa adaugi marshmallow, sa astepti sa se aseze si sa o bei, pentru a calma tusea.

7. Ceai de ulm alunecos

Scoarta interioara a ulmului alunecos ( Ulmus rubra ) poate ameliora tusea si durerile de gat atunci cand este mestecat. Prin urmare, a fost folosit ca tratament complementar pentru simptomele bolilor respiratorii, inclusiv astmul si bronsita.

In acest caz, il putem prepara sub forma de ceai pentru a calma tusea, adaugand o lingura de coaja rasa la o cana de apa fierbinte. Lasam sa se odihneasca si il bem cand este la o temperatura suportabila. Nu este recomandat in caz de sarcina.

Pentru a face oricare dintre aceste ceaiuri, este indicat sa aduceti o cana de apa la fiert. Pentru a face acest lucru, puteti duce ceasca la cuptorul cu microunde timp de doua minute si jumatate sau trei minute (in functie de puterea ei), adaugati ingredientul (ghimbir, cimbru, menta etc.), acoperiti-o cu un capac si lasati sa fiarba. pentru cateva minute (5 -7 aproximativ).

Apoi, se scoate capacul si se adauga ingredientul suplimentar dorit (putina miere, suc de lamaie sau o felie de portocala) si se consuma cand este la o temperatura suportabila.

Alte remedii casnice pentru tuse

Pe langa ceaiuri pentru calmarea tusei, exista si alte remedii casnice si masuri pe care le putem lua; dintre acestea trebuie mentionate urmatoarele:

  • Consuma multe lichide: ajuta la evitarea uscaciunii in gat, precum si a deshidratarii.
  • Bea alimente lichide sau bauturi calde: supe, orice infuzie, amelioreaza simptomele racelii, mai ales cand exista iritatii ale gatului.
  • Vaporizari: se pot face doar cu apa, adaugand sare sau, mai bine, frunze de eucalipt.
  • Gargara cu apa sarata: este eficienta atat pentru a calma tusea si durerile de gat, cat si pentru a ajuta la indepartarea placii de puroi, care se formeaza ca reactie la infectiile cauzate de virusi sau bacterii.
  • Consuma probiotice: Desi nu amelioreaza tusea, sunt bune pentru a ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor.
  • Evitati alimentele care provoaca reflux, deoarece aceasta poate fi si o cauza comuna a tusei.

Daca tusea se intensifica si este insotita de alte simptome care incep sa se intensifice din ce in ce mai mult, cel mai bine este sa mergi la medic pentru o evaluare. Poate fi necesar sa se aplice un tratament cu expectorante, antitusive, mucolitice sau antibiotice (dupa caz).

Pe de alta parte, nu este indicat sa consumi doar aceste bauturi pentru a mentine sanatatea. Este esential sa le incorporezi intr-un stil sanatos, astfel incat sa poata oferi beneficii, altfel cu greu vor putea oferi ceea ce se asteapta de la ei.

Inca o data, este important de retinut ca nu este recomandat sa preparati aceste ceaiuri de tuse cu zahar si indulcitori. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca adaugarea de zahar la preparate poate fi daunatoare pe termen lung