3 instrumente de strategie pentru dezvoltarea afacerilor

Dezvoltarea unei strategii solide este ceva ce fiecare om de afaceri din lume se străduiește să realizeze. O strategie extrem de eficientă va ajuta firmele să-și stabilească poziția competitivă, să crească serios cota de piață și să prospere într-un mediu de afaceri dinamic. În caz contrar, devin irelevante și mor treptat.

Cu toate acestea, alegerea instrumentelor potrivite pentru a executa o strategie de dezvoltare este ceva de care puțini antreprenori sunt preocupați. Dacă te afli în această categorie, îți prezentăm niște instrumente de strategie pe care fiecare strateg orientat spre creștere și dezvoltare trebuie să le aibă implementate în afacerea lor:

  1. Software ERP

  Implementarea unui software ERP este vitală pentru orice afacere aflată pe piața de astăzi. Un astfel de program oferă o platformă sigură, fiabilă și scalabilă care oferă firmelor vizibilitate clară și control asupra afacerilor lor, de la finanțe la lanțul de aprovizionare, gestionarea comenzilor, achiziții, managementul producției și gestionarea depozitelor.

  Un software ERP de la Pluriva îți va permite să eficientizezi procesele de afaceri, să accelerezi creșterea și să stimulezi inovația internă. De asemenea, oferă suport operațiunilor de back-office.

  Pe scurt, iată câteva dintre beneficiile implementării unui software ERP pentru dezvoltarea afacerii tale:

  • vizibilitate completă asupra lanțului de aprovizionare;

  • fluidizarea fluxului de onorare a comenzilor și îmbunătățirea satisfacției clienților;

  • gestionarea exactă a fluxului de numerar și veniturilor;

  • optimizarea capacităților forței de muncă;

  • eficientizarea fluxurilor de venituri recurente.

   2. Software CRM

   Software-ul CRM este unul dintre cele mai bune instrumente de gestionare a relațiilor cu clienții bazate pe Cloud, instrumente 

   care ar putea fi utilizate la potențial maxim de afacerile care își doresc dezvoltare continuă și inovare.

   Managementul relațiilor cu clienții este un proces în care o afacere sau un alt tip de organizație își administrează interacțiunile cu clienții, de obicei, folosind analiza datelor pentru a evalua cantități mari de informații despre consumatori. 

   Cu alte cuvinte, CRM înseamnă „Managementul relațiilor cu clienții” și se referă la toate strategiile, tehnicile, instrumentele și tehnologiile utilizate de companii pentru dezvoltarea, păstrarea și achiziționarea clienților ca parte din strategia de afaceri.

   Iată câteva beneficii cheie în implementarea unui program CRM în compania ta:

   • comunicare interdepartamentala utilizând instrumente de automatizare;

   • utilizarea instrumentelor de analiză a datelor;

   • sincronizarea datelor din diverse alte programe sau aplicații de software;

   • utilizarea unei caracteristici omnichannel;

   • interacțiune consecventă cu clienții actuali;

   • vizualizarea audienței într-o singură platformă;

   • colectarea datelor statistice pentru a-ți înțelege mai bine afacerea.

    3. Soluții de Business Intelligence

    Sistemul de Business Intelligence oferit de Pluriva îți poate ajuta afacerea să transforme datele statistice în vizualizări inteligente, ușor de înțeles și care permit luarea unor decizii mai bune.

    În general, sistemul de Business Intelligence (BI) este conceput din trei părți principale: colectarea completă a datelor, aranjarea și prezentarea rezonabilă a acestora și livrarea datelor către cei care au nevoie de ele într-un mod convenabil și eficient. Companiile folosesc sisteme BI pentru a furniza informații corecte persoanei potrivite la momentul potrivit, cu un format potrivit.

    În acest fel, sistemul de Business Intelligence sprijină factorii de decizie de afaceri să dezvolte mai eficient perspective strategice și operaționale.

    Sistemul de Business Intelligence devine acum din ce în ce mai important. Odată ce afacerile implementează un astfel de sistem în modul lor de operare, vor câștiga automat un avantaj primordial în fața concurenței. Instrumentele din platformele software de BI vor face fiecare funcție de afacer mai puternică și mai valoroasă.

    Când vine vorba despre instrumente de strategie pentru dezvoltarea afacerii, bazează-te pe soluțiile Pluriva!