Uleiuri esentiale: de ce sa alegeti un difuzor umidificator?

Uleiurile esentiale sunt produse naturale, esente extrase din plante care au numeroase beneficii pentru sanatate. Un difuzor umidificator este perfect pentru a va bucura de beneficiile acestor esente, deoarece cu acesta va veti bucura de puterile aromaterapiei evitand in acelasi timp uscaciunea cauzata de un mediu uscat.

Dupa cum probabil stiti deja, aromaterapia consta in utilizarea uleiurilor esentiale extrase din plante pentru a imbunatati sanatatea si sentimentul de bunastare fizica si psihica . Puteti incorpora uleiuri esentiale in multe aspecte ale vietii dvs. de zi cu zi, de exemplu, folosindu-le pentru masaje sau bai aromatice; De asemenea, puteti umple mediul de acasa cu ele prin umidificatoare , difuzoare de uleiuri esentiale, nu numai ca vor imbunatati mediul, dar vor promova, de asemenea, o mai buna respiratie in procesele de raceala sau asemanatoare gripei. Va spunem toate avantajele uleiurilor esentiale si ale difuzoarelor de umidificare.

Folosind un difuzor umidificator de uleiuri esentiale, va veti putea bucura de beneficiile aromaterapiei, evitand in acelasi timp respiratia intr-un mediu uscat care poate duce la probleme cu eczeme, piele uscata sau probleme respiratorii.

Cum functioneaza un difuzor de ulei esential?

Exista numeroase difuzoare de ulei esential pe piata, dar numai doua tehnologii pot garanta toate proprietatile lor:

-Difuzoare de ulei esential uscate. Acest tip de difuzie permite un randament ridicat si o concentratie ridicata a activelor aromatice ale uleiurilor esentiale din atmosfera.
-Difuzoare cu ulei esential cu ultrasunete. Difuzia uleiurilor esentiale pure consta dintr-o ceata aromata rece, generata de unde ultrasonice. Acestea ofera un grad usor de umiditate pentru mediu. Se opreste automat cand apa din dispozitiv se scurge.
-Numarul de picaturi de adaugat la ambele difuzoare variaza in functie de sedere, varsta si intensitatea dorita.

In ceea ce priveste utilizarea uleiurilor esentiale la domiciliu, nu exista un ghid stabilit , de exemplu, daca il folosim cu cei mici, pentru a le adormi rapid, cu cateva picaturi de esenta de mandarina cu o jumatate de ora inainte de a se culca. Ar fi suficient. Daca, pe de alta parte, vreau sa impulsionez sistemul imunitar al familiei in timp ce se afla in sufragerie, poate fi toata dupa-amiaza.

Ce uleiuri esentiale sunt cele mai bune pentru o casa sanatoasa, cu aer purificat?

Daca doriti sa purificati mediul, cele mai bune alternative ar fi uleiul esential de lamaie si bradul de balsam. Problema se bazeaza mai mult pe aromele care sunt utilizate sunt reglementate de reglementarile europene, ale CLP supravegheate de IFRA ( Asociatia Internationala a Parfumurilor ) decat pe numele parfumului in sine. Putem folosi un parfum foarte proaspete si florale, care sunt 100% naturale si care, la randul lor, pot fi fatale pentru mediul nostru, in acelasi mod in care un parfum 100% sintetic care a trecut de reglementarile CLP este perfect potrivit pentru un mediu sanatos acasa.

Ce ulei esential are proprietati care calmeaza anxietatea?

Pentru starile nervoase putem recurge la uleiul esential de lavanda si pentru oricine are mai multe mirosuri de citrice, va putem recomanda esenta ideala de mandarina copiilor nelinistiti care au probleme cu somnul. Pentru anxietate, depinde de persoana. Parfumurile sunt precum culorile. Exista parfumuri care sunt placute pentru unii si nu pentru altii. Totul este strans legat de tipul de copilarie pe care am trait-o si de cum am crescut. Desigur, exista parfumurile care pot relaxa oamenii si un exemplu simplu este aroma de vanilie . In cele mai multe cazuri, vanilia se refera la o copilarie dulce si acea aroma ne relaxeaza de obicei. Cu toate acestea, exista intotdeauna exceptii.