Unicornii sunt personaje îndrăgite de oameni de toate vârstele, care aleg să cumpere plușuri ce îi reprezintă și să se distreze prin intermediul jocurilor din care fac parte.
Iată 10 lucruri mai puțin știute despre unicorni:
1. Istoria unicornilor începe cu mulți ani în urmă – Prima imagine cu personaje ce seamănă cu unicornii pe care îi știm în zilele noastre datează de mai bine de 17 mii de ani. Mai exact, în anii 15.000 Înainte de Hristos. Desigur, au existat și oameni care au contestat vericiditatea imaginii.
2. Farmaciile din Londra vindeau pudră de corn de unicorn – Până în anul 1741, farmaciile din Londra au vândut această pudră care era considerată un elixir pentru dureri și afecțiuni. În cele din urmă, cineva și-a dat seama că era de fapt vorba de corn de narval.
3. Iulius Cezar și Marco Polo au susținut că au văzut unicorni – Fostul împărat roman Iulius Cezar a susținut că, în timpul cuceririi Galiei, a văzut un unicorn. De asemenea, și Marco Polo a susținut că a văzut unul, însă acesta s-a dovedit a fi rinocer.
4. Sunt personaje îndrăgite și în jocuri – Unicornii au mare priză la oameni de toate vârstele, astfel că sunt personaje pe care le întâlnim adesea în jocuri. My Baby Unicorn 2 este unul dintre cele mai apreciate pe mobil. De asemenea, în secțiunea jocuri cazino NetBet este disponibil slotul Unicorn Reels. Creat de compania Wazdan, acest joc reușește să te transpună într-o lume magică, în care printre simboluri se află o potcoavă magică, pietre prețioase și nelipsitul unicorn.
5. Dacă atingi un unicorn, ești fericit toată viața – Superstițioșii susțineau că atunci când atingi un unicorn alb vei fi fericit și bucuros toată viața. Practic, unicornii au această putere de a-ți da o stare de bine indiferent care ar fi greutățile întâmpinate.
6. Scoțienii au avut monede cu unicorni – În secolul al XV-lea și al XVII-lea, în Scoția erau monede ce aveau denumirea de „unicorni” și „jumătate de unicorni”.
7. Lacrimile de unicorn sunt de vânzare – Interesul oamenilor pentru unicorni a făcut ca unele companii să îmbutelieze lacrimi și să le scoată la vânzare. Se consideră că dacă atingi lacrimile unicornilor vei fi mai fericit în ziua respectivă.
8. Francezii testau dacă mâncarea e otrăvită cu ajutorul unicornilor – Din coarnele unicornilor, francezii făceau un vas în care testau dacă mâncarea și băutura erau otrăvite.
9. Și grecii au întâlnit unicorni – În mitologia greacă se face adesea referire la unicorni. Desigur, ei nu fac parte din mitologia elenă, însă erau considerate personaje ce făceau parte din natură.
10. În Evul Mediu erau percepuți diferit – Dacă în zilele noastre unicornii reprezintă un simbol al lumilor fanteziste, în Evul Mediu lucrurile stăteau diferit. Astfel, pe atunci ei erau văzuți ca un simbol al harului.
Ce sunt unicornii
Aceste animale mitologice sunt cunoscute și sub denumirea de inorog sau icornă. În toate reprezentările sunt înfățișați prin intermediul unui cal alb, care are un corn în mijlocul frunții.
Despre unicorni se crede că au puteri miraculoase precum vindecarea bolilor, curățarea răului și îmbunătățirea vieții.
Deși adesea sunt asociați cu lumea copiilor, despre unicorni au scris nume importante din istorie precum Aristotel sau Gingis Han. De asemenea, unicornii sunt incluși chiar și în dicționarul explicativ Webster.
În plus, Dimitrie Cantemir a scris și el despre unicorni în „Istoria Ieroglifică”. Acolo, unicornul era simbolul omului superior, care nu era înțeles de societatea mediocră.
Adesea, unicornul mai era văzut și o săgeată a dreptății sau sabia lui Dumnezeu, în special în Evul Mediu. În zilele noastre, unicornii reușesc să le dea o stare de bine tuturor și să îi distreze pe oameni, fiind o sursă de divertisment.